Iloa sydämeesi
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Iloa sydämeesi

Joulun alla ihmisten sydämet heräävät erityisesti muistamaan niitä kanssasisaria ja veljiä, joilla juuri nyt on huonommin kuin itsellä. Puutetta on monenlaisista asioista. Taloudellinen ahdinko, yksinäisyys, sairaus ja monenlaiset muut ongelmat luovat haasteita. Elämässä jaksaminen on joskus äärirajoilla.

On mieltä lämmittävää huomata, kuinka ihmiset tahtovat auttaa toisiaan. Diakoniatyölle on tullut monenlaisia lahjoituksia, vaikka emme ole mitään erityisiä keräyksiä tänä jouluna järjestäneetkään. Meillä ei nimittäin ole säilytystiloja tavaroille. Kudottuja sukkia, lapasia ja muita pienempiä neuleita olemme voineet silti vastaanottaa ja lahjoittaa suoraan eteenpäin diakonianvastaanotoilla ja kotikäynneillä. Voisivatpa kutojat itse nähdä sen ilon, joka esim. yksinhuoltajaäidin silmissä loistaa, kun hän valitsee lapsilleen lämpimiä sukkia ja lapasia toimistossamme! Myös koululaisten käärimiä lasten lahjoja, esim. kirjoja, pelejä jne. on voitu antaa eteenpäin.

Työtoverimme seurakunnassa ovat myös antaneet oman panoksensa diakoniatyön joulumuistamisiin. Työntekijät järjestivät arpajaiset, jonka tuotto kerrytti avustusvaroja. Nuorisotyö oli korjannut polkupyöriä, ja tästä saamansa palkan he lahjoittivat diakonian asiakkaita varten!

Olemme saaneet myös rahalahjoituksia. Eri yhdistykset, järjestöt ja myös yksityiset ihmiset ovat tahtoneet seurakunnan diakoniatyön kautta auttaa köyhiä perheitä ja myös yksineläviä joulun valmistamisessa koteihin. Tänä tiukan budjetin jouluna nämä lahjoitukset ja avustukset ovat korvaamattomia, jotta voisimme kaikkia avuntarvitsijoita auttaa.

Taivaan Isän runsasta siunausta jouluunne! Kiitos!

Tarja Tonteri

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: