Ystävyys
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ystävyys

Kysyin kehitysvammaisilta aikuisilta mitä heille tulee mieleen sanasta ystävyys. Sain vastaukseksi seuraavanlaisia ajatuksia.

Ystävään voi aina luottaa. Ystävä on rehellinen. Ystävä on sellainen ihminen kenen kanssa voin jakaa ilot ja surut. Ystävä kuuntelee. Ystävä on auttavainen.

Keskustelimme myös siitä miten vaikeaa on palauttaa menetetty luottamus ja miten pahalta tuntuu, jos ystävä valehtelee. Joku keskustelijoista totesi, että joskus ystävyys vain loppuu. Ystävien löytäminen koettiin myös vaikeaksi.

Mielestäni tässä keskustelussa tuli hyvin esille ystävyyden ihanuus ja vaikeus. Ystävyys vaati avoimuutta ja luottamusta, johon parhaimmillaan pystymme, mutta emme aina. Joskus emme edes huomaa, että ystävyys särkyy. Toinen vain vetäytyy pikku hiljaa pois.

Vaikka ei omistaisi yhtään ystävää, voi jossain tilanteessa tavatusta ihmisestä tulla ystävä hetkeksi. Avoimesti käyty keskustelu kanssa matkustajan kanssa junassa voi saada aikaiseksi hyvän mielen ja kohdatuksi tulemisen tunteen.

Uskon, että ihminen voi elää ilman ystävääkin, joskin ystävyys tekisi varmasti hyvää kaikille. Niin kuin yksi keskustelijoista sanoi:”On ihanaa kun on ystävä.”

Tiina Penttilä

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: