Innostus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Innostus

Tällä viikolla oli jälleen aika kevätkauden aloittavalla yhteisellä työntekijäkokouksella. Kuulimme esitelmiä hyvistä alaistaidoista. Luennoitsijat korostivat oman työn merkityksen ymmärtämistä osana yhteisön tavoitteita. Kehotettiin muistamaan, että kaikki työntekijät ovat tärkeitä kokonaisuuden kannalta. Innostettiin myös luottamaan intuitioon ja olemaan rohkeita. On oikeastaan aika erikoista, että tänä aikana, jolloin kaikilla ei ole töitä, meille työssäkäyville täytyy opettaa oikeata asennetta työtä ja esimiehiä kohtaan.

Katson silloin tällöin tv:stä ohjelmaa Tanskalainen maajussi. Nuori mies korjaa vanhaa maatilaa ja rakentaa sitä vanhojen työmenetelmien mukaan. Samoin hän viljelee maata ja kasvattaa kotieläimiä omiksi tarpeiksi. Hänen olemuksestaan loistaa innostus tuota työtä kohtaan. Tietenkin hän saa myös näkyvyyttä tv-sarjan myötä, mutta kyllä innostus on todella aidon tuntuista. Hänellä on hyvä tiimi ympärillä: perhe, naapurit, kyläläiset sekä lukemattomat ystävät ja asiantuntijat. Hän kysyy neuvoja ja saa ohjeita ja apua tarvittaessa. Kiva katsoa, mitä hän saa tiluksillaan aikaiseksi.

Olisihan se ihannetapaus, että jokainen saisi tehdä sitä työtä, josta innostuu ja johon lähtee mielellään. Jos näin ei ole, niin täytyisi uskaltaa lähteä pois, ja etsiä uutta tilalle.

Erja Hartala

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: