Honkanen aluepapiksi

Sini Honkanen Kellokosken aluepapiksi

Kellokoski sai uuden aluepapin, kun Sini Honkanen siirtyi tehtävään aikuistyöstä. Hänen edeltäjänsä Ann-Maarit Joenperä valittiin kirkkoherraksi Mäntyharjun seurakuntaan.

Nelikymppinen Honkanen on aikaisemmin toiminut kanttorina useassa seurakunnassa. Tuusulan seurakunta on hänen ensimmäinen työpaikkansa pappina. Honkanen tuli Tuusulaan vuonna 2013. Hän on ehtinyt toimia sijaisena rippikoulutyössä ja aikuistyössä.

Honkasesta on hyvä, että hän on tehnyt töitä kahdella hyvin erilaisella työalalla.

– Kun pääsen taas aloittamaan uutta työtä, niin tiedän, että alussa saa ja joutuu kyselemään paljon, Honkanen sanoo.

Kellokosken tarina

Kellokosken kylä on aikanaan syntynyt ruukin ympärille. Ruukin toiminnan hiivuttua kylä on jatkanut elämäänsä sairaalan läheisyydessä.

Nämä kaksi asiaa ovat osa kellokoskelaisten identiteettiä. Yksi sen konkreettinen muoto on Kellokosken kirkko. Se rakennettiin sitä varten, että ruukin väellä olisi lyhyempi kirkkomatka. Sen tietää myös historiasta kiinnostunut Honkanen.

– Ennen kuin voi aloittaa uutta, pitää tietää mitä on ollut. Ensin selvittelen ja kuuntelen alueen tarinan. Sitten mietin, mikä voisi olla oma osani siinä tarinassa, Honkanen sanoo.

Honkaselle yksi tärkeimpiä työtapoja on tehdä asioita yhdessä työntekijöiden ja seurakuntalaisten kanssa. Siksi hän haluaa jatkaa ja kehittää Kellokosken tarinaa yhdessä muiden kanssa.

Kanttorista papiksi

Käännös kanttorista papiksi tapahtui Honkasen omien sanojen mukaan pikkuhiljaa. Hän aloitti opiskelun kanttoriksi Turussa ja siirtyi sitten Helsinkiin. Silloin Sibelius-akatemian opiskelijat pystyivät opiskelemaan Helsingin avoimessa yliopistossa joustavan opinto-oikeuden kautta.

– Halusi nimenomaan lukea jotain, koska akatemian opinnot olivat niin musiikkipainotteisia, Honkanen muistelee.

Hän valitsi Yleisen teologian opinnot Avoimen yliopiston kautta. Niitä pystyi suorittamaan vähitellen muiden opintojen ohella. Kanttoriksi valmistumisen jälkeen Honkanen jatkoi opiskelua oman kiinnostuksen mukaan. Kun kaikki avoimen yliopiston teologian opinnot oli tehty, Honkanen haki yliopiston teologiseen tiedekuntaan ja pääsi sisään.

Hän vertaa tapahtunutta uudelle polulle lähtemiseen. Polun päähän päästyään hänellä oli toive saada töitä pappina.

– Kanttorina sain tehdä työtä ihmisten ja musiikin parissa. Sitten huomasin, että ihmiset kiinnostavat enemmän, Honkanen sanoo.

23.1.2015

Juttu julkaistu myös Viikkouutisissa 21.1.2015

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):