Markku Blom Lahteen

Tuusulassa ylipuutarhuri Markku Blom piirsi suunnitelmat käsin piirtopöydällä. Uudessa työssä Blom keskittyy enemmän hallintotöihin.

Markku Blom siirtyy Lahteen

Tuusulan seurakunnan ylipuutarhuri Markku Blom on valittu Lahden seurakuntayhtymän puistopäälliköksi. Hän aloittaa työnsä maaliskuun alussa. Blom ehti johtaa Tuusulan seurakunnan hautaustoimea yhdeksän vuoden ajan.

Blom on koulutukseltaan opistotason hortonomi. Ennen Tuusulaa hän toimi Mäntsälässä ensin kunnan puistotyöntekijä ja myöhemmin seurakuntapuutarhurina.

Viime syksynä Lahden seurakuntayhtymässä aukesi puistopäällikön virka.

– Aina on ollut mielessä, että menisin uralla eteenpäin. Päätin sitten hakea paikkaa, Blom sanoo.

Vaikka Blom väittää, että uudessa työpaikassa työt muuttuvat nykyiseen verrattuna vain pikkuisen, niin vastuu ainakin kasvaa. Lahdessa hänen valvovan silmänsä alla on 20 alaista ja 80 kausityöntekijää. Vaikka Lahdessa ja Tuusulassa on saman verran hautausmaita, niin Lahdessa hautausten määrä on roimasti suurempi. Kun Tuusulassa haudataan n. 250 vainajaa vuodessa, niin Lahdessa heitä on 1 000. Vielä yksi ero löytyy, sillä Lahdessa vainajien tuhkausprosentti on 75 %, kun Tuusulassa se on 58 %. Ero selittyy sillä, että Lahdessa on käytössä oma krematorio.

Tuusulassa Blomin kädenjälki näkyy konkreettisesti Paijalassa hautausmaalla osastossa 17 ja Kellokoskella hautausmaan kappelin viereen rakennetussa uurnalehdossa. Hän on myös halunnut lisätä yhteistyötä hautausmaatoimen johtokunnan ja työntekijöiden välillä.

– Kun ihmiset tulevat tutuiksi niin on helpompi ottaa yhteyttä, Blom sanoo.

Yhteistyö on tärkeää, sillä johtokunta suunnittelee, kehittää ja hoitaa seurakunnan hautaustoimea yhdessä henkilökunnan kanssa.

– Työt ovat sujuneet luottamushenkilöiden kanssa hyvin, Blom kiittelee.

4.2.2015

Juttu julkaistu Viikkouutisissa 4.2.2015.

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):