Katja koordinoi Arjen Ihmeitä

Katja koordinoi Arjen Ihmeitä

Kuka on Katja Hemmilä?
Olen vapaaehtoistyön koordinaattori ja varhaiskasvatuksen ohjaaja.

Ikä
Turha luulo että sen kerron!

Koulutus
Olen kodinhoitaja, lastenohjaaja ja sosionomi/diakoni.

Missä töissä olit ennen Tuusulaa?
Olin Vantaankosken seurakunnassa lastenohjaajana.

Kuinka kauan olet ollut Tuusulan seurakunnassa?
Vuonna 2002 aloitin lastenohjaajana. Vuonna 2008 siirryin lapsityönohjaajaksi.

Miksi lähdit vapaaehtoistoiminnan koordinaattoriksi?
Seurakunnassa oli sisäinen työnhaku, ja minua kiinnostaa vapaaehtoistyö. Olen itse pyrkinyt tekemään vapaaehtoistoimintaa mahdollisuuksien mukaan. Olen tehnyt vapaaehtoistyötä Mannerheimin lastensuojeluliitossa, Mielenterveysseurassa, ja viime syksynä kävin Saapas koulutuksessa Keravalla.

Mikä on Arjen ihmeitä?
Arjen ihmeitä kokoaa yhteen ihmisiä, jotka haluavat auttaa. Apua tarvitsevat yksittäiset ihmiset, ja myös seurakunnan toiminnassa tarvitaan vapaaehtoisia.

Mitä koordinaattori tekee?
Toimin linkkinä vapaaehtoisten ja apua tarvitsevien sekä seurakunnan työntekijöiden välillä. Koen, että kuuntelu on tärkeä osa työtä, sillä sitä kautta pystyn kehittämään Arjen ihmeiden toimintaa.

Pitääkö osata jotain, jotta voi tulla mukaan?
Ei tarvitse. Riittää että itsellä on halu ja voimavaroja auttaa muita ihmisiä sekä oppia uutta. Keskustelen vapaaehtoisen kanssa hänen vahvuuksistaan, ja sitä kautta jokaiselle löytyy oma tehtävä.

Miksi kannattaa tulla mukaan Arjen ihmeisiin?
Omasta kokemuksesta voin kertoa, että auttaja ja autettava saavat hyvän mielen. Arjen ihmeisiin mukaan tulo on myös hyvä kanava tutustua ihmisiin. Tätä kautta ihmiset saavat kokemuksen yhteisöllisyydestä.

Mitä minun pitää tehdä, että voin tulla mukaan vapaaehtoiseksi?
Jos ei halua heti soittaa, voi tutustua Arjen ihmeisiin nettisivuilla. Sieltä saa lukea mitä Arjen ihmeitä tarkoittaa, ja mitä vapaaehtoistoimintaa on tarjolla. Sen jälkeen voi joko soittaa suoraan minulle (p. 040 778 9776) tai rekisteröityä nettisivujen kautta www.arjenihmeita.fi.

Millaisia tehtäviä on tarjolla?
Toimintaa löytyy kahvinkeitosta talkoisiin. Jos osaat tehdä vaikka puutöitä, käsitöitä ym. voit myös perustaa oman ryhmän, joka toimii projektina yhden tai muutaman kerran.

Kuinka pitkäksi aikaa pitää sitoutua toimintaan?
Sitoutuminen riippuu ihmisestä itsestään. Vapaaehtoinen voi sitoutua jatkuvaan toimintaan tai olla mukana kerran juuri siinä tehtävässä kun haluaa olla.

Voiko palvelussa myös pyytää apua?
Kyllä voi. Ja toivottavasti tulee pyyntöjä. Toisaalta tarvitsemme vapaaehtoisia, jotta avun tarvitsija saisi avun. Apua voi pyytää arjen asioihin eli esimerkiksi lampun vaihtoon, lastenhoitoon tai lumen luontiin. Työurani ensimmäinen avunpyyntö koski IT-tuen antamista. Oli ihana kokemus saattaa avun pyytäjä ja antaja yhteen. Sen verran haluan muistuttaa, että välttämättä apua ei saa ihan heti. Pyydä siis apua ajoissa. Tervetuloa mukaan Arjen ihmeisiin tekemään ihmeitä!

26.2.2015

Juttu on julkaistu 18.2.2015 Viikkouutisissa.

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):