Lähde erämaassa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Lähde erämaassa

Voitko kuvitella kaupunkia, joka on rakennettu keskelle ”ei mitään”? Tällainen on tuntuma, kun astuu lentokoneesta Länsi-Afrikassa sijaitsevassa Mauritanian Nouadhiboussa. Minne katseen suuntaakin, näkee vain hiekkaerämaata ja sinne tänne rakennettuja hiekan värisiä kivi- ja betonitaloja. Joukossa on myös epämääräisiä laudoista ja vanerista kyhättyjä rakennelmia, joissa asuu kaupungin köyhintä väestöä.

Kuva ei kuitenkaan ole pelkästään näin lohduton.

Kun on saanut mahdollisuuden tutustua kaupunkiin yhden kokonaisen viikon ajan, löytyy sieltä toivon näkökulmaa. Aavikon Ruusu -kehitysapuprojekti tekee työtä alueella syrjäytyneiden ja köyhien ihmisten keskuudessa.

Aavikon Ruusu auttaa taloudellisesti perheitä toimittamalla heille säännöllisesti ruoka- ja vaateapua. Koulu tarjoaa lapsille mahdollisuuden päästä oman elämän alkuun. Köyhille perheenäideille myönnetään starttirahaa oman yrityksen perustamista varten.

”Mama Africalla” on oma ompelimo. Hän sai Aavikon Ruusulta rahat ompelukoneen hankkimista varten ja siitä se lähti. ”Video Clube Marion” omistajarouva on ostanut television, jota kylän väki käy ahkerasti katsomassa pientä korvausta vastaan. Samalla voi nauttia ravintolan herkuista. Eräs rouva hankki pakastimen, johon hän korvausta vastaan säilöö kyläläisten kalat.

Aavikon Ruusun klinikka tarjoaa lääkäri- ja sairaanhoitopalveluja sekä terveysneuvontaa. Vastaanotto on kaikkina arkipäivinä. Nouadhiboun asukkailla on monenlaisia terveydellisiä ongelmia. Köyhyys tuo mukanaan mm ihosairauksia, aliravitsemusta ja erilaisia infektioita. Monet sairaudet vaativat jatkuvaa hoitoa ja seurantaa. Puhtauden vaaliminen ei ole helppoa, kun ei ole kunnon peseytymismahdollisuuksia eikä välineitä.

Aavikon Ruusun työ on mahdollista mm suomalaisten ja espanjalaisten lahjoittajien turvin. Projektissa on  mukana myös vapaaehtoistyöntekijöitä.

Avun tarve on suuri.

Halutessasi voit tutustua Aavikon Ruusun toimintaan netissä: **@**

Tarja Tonteri
johtava diakonian viranhaltija

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: