Kellokosken kirkon katto remonttiin

Kellokosken kirkon katto remonttiin

Kellokosken kirkon katto remontoidaan ajalla 1.4.–19.6.2015. Remontin ajaksi katto suojataan hupulla. Toiminta kirkossa jatkuu normaalisti koko remontin ajan.

Katon korjaa seurakunnan kiinteistötoimi. Vain katon pellitys ostetaan työhön erikoistuneelta ammattilaiselta. Remontin yhteydessä ajanmukaistetaan katon rakenteita. Kiinteistöpäällikkö Heikki Nisula kertoo, että uusiin kattorakenteisiin lisätään kattotuoleja.

– Vanhassa rakenteessa kattotuolien väli oli liian pitkä. Uusi katto tehdään nykyisten määräysten mukaan, Nisula kertoo.

Vanha kattorakenne ei tukenut kirkon runkoa tarpeeksi. Hirsikehikko on aikaa myöten päässyt hieman elämään.

– Remontissa uusitaan vain kirkon katto. Kattorakenteiden alla oleviin hirsiin ja kirkon runkoon ei kosketa, Nisula sanoo.

Uusi katto jäykistetään niin, että se estää kirkon rakenteiden liikkumisen.

Ruukinpatruuna Nystenin rakennuttama Kellokosken kirkko valmistui vuonna 1800. Kirkko on rakennushistoriallisesti erikoinen. Se on suorakaiteen muotoinen, punaiseksi maalattu mansardikattoinen puurakennus.

Ruukki omisti kirkon yli puolitoista vuosisataa. Vasta 1960-luvun lopussa Tuusulan seurakunta ostin sen Fiskars Oy:ltä, joka oli kirkon silloinen omistaja. Kirkolle tehtiin mittava sisä- ja ulkoremontti viimeksi vuosina 1989-1990.

10.3.2015

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):