Ei yhteistä seurakuntakeskusta

Vanhan seurakuntakeskuksen tontin tulevaisuus on edelleen avoinna.

Tuusulan kunnan ja seurakunnan yhteisestä tilahankkeesta luovuttiin muuttuneiden tilatarpeiden takia

Tuusulan kunta ja Tuusulan seurakunta luopuvat yhteisen virasto- ja seurakuntakeskuksen rakentamisesta. Tilahankkeesta luopumista on valmisteltu yhdessä tuumin.

– Kunnan näkökulmasta aika ajoi suunnitellun yhteisvirastotalohankkeen ohi. Tuleva SOTE-ratkaisu todennäköisesti merkitsee sitä, että kunnan työntekijämäärä vähenee oleellisesti, jopa kolmanneksen. Kunta myös äskettäin ulkoisti talous- ja henkilöstöhallintoaan KuntaPro Oy:lle, jolloin henkilökunnan määrää väheni noin 25:llä. Niin ikään väestönkasvu on hidastunut. Nämä kaikki vaikuttavat siten, et-tä ennusteet kunnan tulevista tilatarpeista muuttuivat ratkaisevasti alaspäin. Lisäksi kunnan toimistohenkilökunnan keskittäminen kunnantalolle saa aikaan säästöjä tilakustannuksissa sekä synergiaetuja – yhden katon alla toimiminen on sekä kustannusten kannalta että toiminnallisesti tehokkaampaa, Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu sanoo.

– Ymmärrämme kunnan ratkaisun heidän tilanteessaan. Nyt katsomme eteenpäin, ja valmistelemme uuden seurakuntakeskuksen hankintaa itsenäisesti, Tuusulan seurakunnan kirkkoherra Ulla Rosenqvist sanoo.

Tuusulan kunnanhallitus päätti yhteisen kiinteistöyhtiön purkamisesta 23.3. ja kirkkoneuvosto ja -valtuusto 24.3.

Tuusulan kunta ja seurakunta olivat yhteistyössä suunnitelleet Hyrylään yhteistä rakennusta, johon olisi tullut toimitiloja ja yhteiskäyttöön sopiva iso kokoontumistila. Rakennukseen suunniteltiin työtiloja 75 kunnan työntekijälle, 40 seurakunnan työntekijälle sekä kokoontumiseen sopivia tiloja.

Tuusulan seurakuntakeskus purettiin vuonna 2013. Nyt seurakunta selvittää kahta eri vaihtoehtoa uuden seurakuntakeskuksen hankkimiseksi. Ensimmäinen vaihtoehto on rakentaa uusi seurakuntakeskus omalle tontille. Toinen vaihtoehto on kansainvälisen koulutuskeskuksen kiinteistön ostaminen ja remontoiminen seurakunnan käyttöön sopivaksi.

Tuusulan kunta jatkaa 1980-luvun alussa rakennetun kunnantalon peruskorjauksen suunnittelua. Peruskorjauksen avulla kehitetään esteettömiä asiakaspalvelutiloja, lisätään työpisteiden määrää, korjataan vakavia sisäilmaongelmia sekä parannetaan talon energiatehokkuutta ja talotekniikkaa.

Tuusulan kunnan ja seurakunnan yhteistiedote 25.3.2015

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):