Äänikuningas
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Äänikuningas

Hyvinvointia! Työtä, tasa-arvoa ja turvallisuutta!

Tolpannokissa on viime viikkoina näkynyt muitakin mainoksia kuin vain niitä, jotka kehottavat olemaan valmiina. Kilometrikaupalla kauniita hymyjä ja iskeviä lauseita; äänestä minua, minä olen paras! Kaikki ovat kiinnostuneita vanhuksista, vammaisista, lapsista, työttömistä, sairaista, kaikki vääryys korjataan ja velat maksetaan.

Vaaleilta ei voi välttyä, vaikkei niistä olisikaan kiinnostunut. Televisio täyttyy keskusteluista ja gallupeista, lööpit veikkaavat voittajaa, postilaatikko pullistelee suuria sanoja.

Tätä kirjoittaessani vaalit ovat vielä pitämättä, tuloslähetykset näkemättä, voittajien ja häviäjien kommentit kuulematta. Veikkaanpa, että siinä vaiheessa kun kyltit on katukuvasta (viikkoja liian myöhään) korjattu pois, ei lupauksiakaan kukaan muista. Ei edes niiden antaja.

Mikäli lupauksiin olisi uskomista, ei Suomella olisi huolta huomisesta. En tiedä uskovatko ehdokkaat niihin itsekään. Ei kai kukaan valehtele työhaastattelussaan?

Itselleni lupausten antaminen on aina ollut vähän vaikeaa. Entä jos en pystykään pitämään lupaustani? Toisten ja omien odotusten pettäminen tuntuvat yhtä huonoilta vaihtoehdoilta molemmat.

Joskus suhtaudumme Jumalan lupauksiin kuin vaalimainoksiin: suuria sanoja, liikoja lupauksia. Kuka tuollaista uskoisi! Rakkautta, huolenpitoa ja ikuista elämää?!

Rohkaisen tutustumaan lupauksiin, jotka ovat voimassa vaalien välilläkin.

Katja Vihmakoski

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: