Marko Laakso ylipuutarhuriksi

Uusi ylipuutarhuri Marko Laakso tarttui heti töihin.

Marko Laakso ylipuutarhuriksi

Marko Laakso on valittu Tuusulan seurakunnan ylipuutarhuriksi. Hän aloitti työt hautausmaalla huhtikuun alussa. Juuri kolmekymmentävuotta täyttänyt Laakso oli aikaisemmin töissä Vihdin seurakunnassa seurakuntapuutarhurina.

Laakso etsi uusia haasteita ja paremmin koulutusta vastaavaa työtä ja päätti hakea töihin Tuusulaan.

– Tuusulan seurakunnassa on jonkin verran isompi hautaustoimi kuin Vihdissä, hän sanoo.

Laakson ura hautausmaalla on ollut noususuhdanteinen. Hän aloitti lukioikäisenä kesätöissä Vihdin hautausmaalla. Laakso lähti myöhemmin opiskelemaan Hämeenlinnaan suunnitteluhortonomiksi. Jo ennen valmistumistaan hän pääsi Vihtiin haudankaivajaksi ja siirtyi siitä seurakuntapuutarhuriksi.

– Vihdin ja Tuusulan hautaustoimet ovat hyvin saman tyyppisiä. Täällä ylipuutarhurin töihin kuuluu enemmän hallinnollisia tehtäviä, Laakso kertoo.

Hallinnollisten töiden lisäksi ylipuutarhurin tehtäviin kuuluu muun muassa esimiestehtävät ja hautaustoimen kehittäminen. Laakson mielestä on huolestuttavaa, jos asiat eivät mene eteenpäin vaan jämähtävät paikoilleen.

– Pystymme pitämään hautausmaaympäristön siistissä kunnossa, kun työskentelemme tehokkaasti, Laakso kertoo.

23.4.2015

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):