Kuorolaulua Rykmentinpuistossa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ulkoilmakonserteissa tunnelma on leppoisa ja yleisö elää rennosti mukana. Kuvassa tapahtuman suurkuoro ja johtaja Markus Lehtinen kuvassa oikealla.

Kuorolaulua Rykmentinpuistossa

Kyllä musiikilla ja laululla on valtava voima. Se vaikuttaa kuulijaan, mutta se vaikuttaa myös esittäjään: Laulaminen on terveellistä. Se laskee verenpainetta, vähentää stressiä ja tarjoaa elämyksiä. On hienoa olla mukana jossain itseä suuremmassa!

Äitienpäivänä soi kuorolaulu Tuusulan Rykmentinpuistossa ulkona avoimen taivaan alla. Oltiin aivan kuin Tallinnan laulujuhlilla konsanaan, mutta vaan pienemmissä puitteissa. Tallinnassa laulajia on kymmeniä tuhansia, Tuusulassa oli pari sataa. Se on kuitenkin hyvä alku meille. Tapahtuma oli leppoisa ja ilma suosi. Lisäksi tapahtuma oli ilmainen, joten kynnyksiä mukaantulolle ei ollut.

Kellokosken soittokunnan esitykset ja kuorojen omat esitykset hajautettuna eri puolille aluetta virittivät tunnelmaan, ja sitten päästiin kuorojen yhteisiin esityksiin. Seurakunnan lapsikuoro aloitti. Kuoro sinisissä asuissaan pyrähti lavalle laulaen mm. lauluja äideille ja muutamia Sibeliuksen lauluja. Seuraavaksi suurkuoro johtajanaan kapellimestari Markus Lehtinen esitti noin puolen tunnin mittaisen ohjelman tuttua kuoromusiikkia, mm. Uusmaalaisten laulun, Soi kiitokseksi Luojan ja Sydämeni laulun. - Tuttua musiikkia meille suomalaisille. Se on meidän muistissamme, liikuttaa ja viihdyttää.

Oli ilo olla mukana tapahtumassa. Kiitos Tuusulan kunnan kulttuuripalveluille ja tapahtuman suunnittelijoille. Tällaiset yhteiset tapahtumat ruokkivat ja innostavat.

Eräs muutaman vuoden Tuusulassa asunut henkilö sanoi, että Tuusulassa ihmiset lähtevät liikkeelle tilaisuuksiin, konserteissa on paljon väkeä ja kaikki ovat ystävällisiä. Hmm… Todellakin, näinhän se on!

”Käteeni tartu, on tiemme yhteinen, käteeni tartu on määrä yhteinen, unohda esteet ja mieti hetkinen: kaikki toistaan tarvitsee.”

Erja Hartala

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: