Pikku lihapullille 3. sija Virsivisassa

Erica (vas.) Tytti ja Elina selvittivät tiensä visan 3. sijalle.

Pikku lihapullille 3. sija Virsivisassa

Riihikallion koulun 4. luokan joukkue Pikku lihapullat sijoittui valtakunnallisessa Virsivisassa kolmanneksi. Joukkueessa kisasivat Erica Pelkonen, Elina Laaksonen ja Tytti Pitkänen. Heidän tukenaan oli opettaja Ulla Välipakka ja varajäsenenä Austra Nykänen.

Virsivisa ratkesi finaalissa Kuusankoskella 22.5. Voiton vei Mikkolan koulun Pitkät ja pätkät -joukkue Vantaan Korsosta. Toiselle sijalle tuli Kangasvarren koulun Taivaan linnut Luumäeltä.

Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi joukkueet olivat valmistelleet etukäteen johdannon virteen Soi kunniaksi Luojan. Toteutuksessa sai käyttää vapaasti eri tyylejä ja taidemuotoja.

Pikku lihapullat esittivät finaalissa oman rap-johdannon. Tuomariston puheenjohtaja, kirkkomusiikin kouluttaja Ulla Tuovinen kehui esitystä.

- Sibelius-räppi oli paitsi toimiva musiikillisesti myös tietoa antava, hauska ja vahvasti kiinni tässä päivässä, Tuovinen kertoo.

Koululaiset kilpailivat virsiosaamisessa seitsemättä kertaa. Kilpailuun osallistui 4 500 kolmas- ja neljäsluokkalaista ympäri maan. Eri karsintavaiheiden kautta finaaliin valikoitui kahdeksan joukkuetta, jotka edustivat Suomen eri hiippakuntia. Virsivisa-kilpailun järjestää Seurakuntien Lapsityön keskus yhteistyössä kirkkohallituksen, PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen sekä Opetushallituksen kanssa.

25.5.2015

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):