Epävarmuus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Epävarmuus

On aikoja, jolloin elämän epävarmuuden ja suunnitelmien rajat muistaa tavallista paremmin.

Toukokuun loppu on lapsiperheissä yleensä aikaa, jolloin voi jo huokaista helpotuksesta: kyllä kai tämä sairastelujen osalta oli jo tässä. Tänä keväänä meillä kävi toisin.

On siunattu asia, että mummi hyppäsi sunnuntai-iltana junaan päästäkseen hoitamaan lapsenlapsia kolmatta viikkoa peräkkäin ja ilmestyi muutaman tunnin varoitusajalla ovelle hymyssä suin, valmiina olemaan palveluksessa niin pitkään kuin tarvetta on.

Ennakkoon podetun epävarmuuden jälkeen tavallinen Tukholman risteily muuttui juhlaksi, kun reissuun toden totta päästiin: kumpikaan lapsista ei enää ollut kipeä, vaan molemmat mitä erinomaisinta matkaseuraa!

Matkan aikana sain nähdä vauhdikkaita ja mielikuvituksellisia leikkejä, jotka syntyivät vaikkapa peitosta, mainoslappusesta tai puun onkalosta. Ilmassa oli kyllä myös asioita, joissa oli mukana ripaus epävarmuutta: ”Onko Jumala tyttö vai poika?”, ”Mitäs sitten jos me ei ehditäkään siihen laivaan?” tai ”Miten isomummo pääsi sinne taivaaseen?” Niin, on tulossa on myös hautajaiset.

Epävarmuuden keskeltä löytyi myös luja usko ja toivo: ”Musta tulee kyllä vielä tasapainokelpoinen!” intoili 4-vuotias tasapainolaudalla. En tiedä omasta kelpoisuudestani, mutta tasapainottelua elämässä ainakin riittää, aikuisenakin.

Kaisa Aitlahti

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: