Sadekesä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Sadekesä

Kesän sää taitaa olla jokavuotinen puheenaihe niin kesän alussa, kesällä ja vielä kesän jälkeenkin.

- tuleekohan lämmin ja aurinkoinen kesä
- sataakohan se koko kesän
- suomen kesä on lyhyt mutta vähäluminen
- kylläpä oli kylmä kesä
- no vihdoinkin tuli kesä

Oma lomani oli kesän alkupuolella. Silloin kun piti vetää villasukat kotona jalkaan ja fleece-pusakka päälle että tarkeni. Kaksi kertaa uskalsin koirien kanssa lenkille ihan vain t-paidassa kun sattui aurinkoinen ilma. Ja kaksi kertaa tarkenin istua lasitetulla parvekkeella auringossa lukemassa kirjaa jäätelön kera.

Minusta tämä on ollut kaikesta huolimatta hieno kesä. Ei satanut joka päivä, lomallakin lähes joka päivä aurinko ainakin näyttäytyi pilvien lomasta. Sadetta tuli sopivasti - kerrostalopihan puutarhalaatikkoa kastelin täsmälleen kerran koko kesän aikana. Ja elokuussa oli oikeasti yli viikon lämmintä.

En tiedä mitä on muuttunut, sillä eihän tämä mikään ihannekesä säiden suhteen ollut. Silti se tuntui ja tuoksui kesältä. Osasin nauttia koirien kanssa ulkoilusta silloin kun ei satanut. Ehkä ikä tuo lempeyttä myös omiin odotuksiin ja toiveisiin. Ei kaiken tarvitse olla ihan täydellistä, edes sinne päin on jo jotain. Ehkä muistikin tekee jo tepposet, muistan ne lämpimät ja aurinkoiset päivät, pitkät lenkit metsässä ja kiireettömän olemisen.

Onnellinen olen siitä, että saan elää Suomessa, nauttia sen kesästä ja kesän vaihtuvista ilmoista. Talvea en suuresti odota, mutta sieltähän se siitä huolimatta tulee. Kesäihmisenä odotan jo ensi kesää, mutta aion nauttia myös tämän kesän viimeisistä lämmöistä ennenkuin syksy tiputtaa lehdet puista.

Kesäilmoja tai ainakin kesämieltä toivottelen muillekin.

 

tuula

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: