Kuka ehtii ensin
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kuka ehtii ensin

Pakolaisten aalto Eurooppaan puhuttaa joka päivä televisiossa ja lehdistössä. Ihmisiä hukkuu tuhansittain, Välimeren maat ovat pulassa kun väkeä on enemmän kuin he ehtivät auttamaan. Itkeviä lapsia nälässä näytetään tv:ssä meidän kotisohville joka ilta.

Vaarana on se, että turrumme ajattelemaan, että nehän on siellä jossain kaukana. Avun antajia tarvitaan nyt jokaisesta maasta.

Suomessa on ollut mielenosoituksia, ettei ainakaan meille pakolaiskeskusta. Surullista, koska itse ja tuttavapiirini kanssa keskusteltaessa on tullut selvästi ilmi, että nyt on autettava, kun hätä on suurin.

Suomeen mahtuu väkeä ja meillä on varaa auttaa muita. Siitäkin huolimatta, ettei yhteiskuntasopimusta saatu aikaan. Meillä on kaikilla katto pään päällä ja perusruokaa on kaikille. Köyhä on se joka seilaa kumilautalla kesävaatteissa ja muuta ei ole!

Mitä tuumaisimme itse jos olisimme samassa tilanteessa? Varmaan toivoisimme, että joku ottaa meidät vastaan jossakin ja auttaa.

Hyvällä työllä on siunausta ja uskon, että se kunta joka ottaa vastaan pakolaiset ja antaa avun saa siitä myös itse enemmän kuin menettää. Suomessa on lähes jokaisessa kunnassa tyhjiä tiloja, jotka voidaan helposti saattaa ensi hätään asunnoiksi. Kun joku kunta lähtee haluamaan pakolaisia ja ehtii ensin, niin jo tämä asenne tuo kunnalle kiitosta. Maine saattaa jopa kasvaa.

Ehditäänkö me ensin?

Leena Jäntti

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: