Rättien ja muistojen äärellä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Rättien ja muistojen äärellä

Päätin mökkikauden repimällä vanhat, viimeisen palveluksen tehneet, paikatut pussilakanat räteiksi. Sain lakanat ylioppilaslahjaksi yli kolme vuosikymmentä sitten. Ne ovat olleet ”tappolistalla” jo pidemmän aikaa, mutta kelvanneet vielä mökkikäyttöön. Kovin oli luopuminen vaikeaa. Tunsin repiväni hehkeimmän nuoruuteni ja villit opiskeluvuodet. Mieleen tulvivat muistot haparoivista otteista opiskelija-asunnon pesutuvan mankelin äärellä ja ilo kauniista, sileistä petivaatteista. Tämän lakanaparin alla vietimme mieheni kanssa ensimmäiset yhteiset yömmekin.

Muut, myöhemmin hankitut lakanat eivät herätä sen kummempia tunteita tai muistoja. Erilaiset kuosit, puuvillat tai satiinit ovat mitäänsanomattomia kulutustuotteita, joita käytetään tarpeeseen, pestään ja pidetään.

Voi olla, että herkistelen vielä usean kerran rättipinoni äärellä. Hyvin palvelleet ja muistoja täynnä olevat pussilakanarievut pääsevät vielä uuteen elämään kertakäyttöisinä rätteinä. Voihan se olla, että viimeisestä palasta en pysty luopumaankaan.

Riitta-Liisa

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: