Totuus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Miksi totuus on niin vaikeaa ihmiselle?

Totuuden etsintää on ihminen harjoittanut jo vuosituhansien ajan. On oltu monesti myös hakoteillä ja uskottu kuka mihinkin aikojen saatossa. Myös kristitty ihminen haluaa totuutta. Tämän maailmanhistorian hetkessä tuntuu vain siltä, että moni kuuluttaa totuutta omien näkemystensä ja omien tarkoitusperiensä eduksi.

Kun uskomme Jeesukseen, on meidän helpompi ymmärtää myös totuutta. Arjessamme kohtaamme paljonkin tilanteita, kun meitä yritetään vinkata pois totuuden tieltä. On halveksuntaa, petosta, valheita ja ihmisten epäluuloa, kun ei ymmärretä  Jumalaa. Jumalan syyksi monesti luetellaan sodat, väkivalta ja muu negatiivinen, mitä maailmassa tapahtuu. Kukaan ei pysähdy miettimään Jumalan totuutta. Jumala ei pysty pakottamaan ketään rakastamaan itseään. Se on täysin vapaaehtoista.

Tästä syystä useimmat joskus myös voivat erehtyä totuuden tieltä. Ei ole uskallusta sanoa vastaan kuuluvaan ääneen, tai edes hiljaa, mikä on oikea totuus. Kuten kristittyinä tiedämme, Jeesus on tie, totuus ja elämä. Sen ymmärtäminen elämässämme auttaa meitä erottelemaan totuuden valheesta. Valheiden verkko kutoutuu joskus myös uskovan ympärille, juurikin tietämättömyyden ja valheiden vuoksi. Tämän vuoksi on erittäin tärkeätä myös meidän uskovien ymmärtää ja tukea sellaisia ihmisiä, jotka joutuvat kamppailemaan elämässään sitä asiaa vastaan. Myös arkena, esim. työssään, voi ihminen kohdata ilkeämielisyyttä ja kiusaamista, vaikkapa uskonsa tai menneisyytensä vuoksi.

Elämä on joskus niin vaikeata, että totuuden ja rakkauden etsintä jatkuu ja jatkuu. Onneksi Raamattu on ohjenuorana arjessa, myös niinä kaikkein vaikeimpina aikoina. Ja kun ihminen sitoutuu totuuteen aivan kaikessa, on hänen helpompi olla ja elää. Silloin hän tietää, että hän on tehnyt kaikkensa Jeesuksen eteen ja parempaan elämään. Käymme yhdessä tätä elämämme tietä, kohdaten eräänä päivän Jeesuksen. Miten ihana tulevaisuus! Onneksi tiedämme, että totuus aina lopulta voittaa. Ja Jeesus on totuus!

Elisabeth Hälinen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: