Ylistyksessä on voimaa
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Ylistyksessä on voimaa

Suomalaisessa kristillisyydessä ylistyksellä on usein aika vaatimaton rooli. Liian usein hengelliset tilaisuudet ovat mollivoittoisia. Pidetään ikävää. Ehkä ajatellaan, että vakavuus ja surumielisyys on jotenkin pyhempää ja arvokasta. Ylistys on vain jokin pieni sivujuonne esim. messussa.

Kuitenkin Raamatussa on paljon ylistystä, etenkin psalmeissa. Apostolien teoissa kerrotaan, että kun Paavali ja Silas pantiin Filippissä vankilan perimmäiseen soppeen, kahleisiin ja varmuuden vuoksi vielä jalkapuuhunkin, ”keskiyön aikaan Paavali ja Silas rukoilivat ja laulaen ylistivät Jumalaa ja toiset vangit kuuntelivat heitä. Yhtäkkiä tuli raju maanjäristys. Vankilan perustukset järkkyivät, kaikki ovet lennähtivät auki ja kaikkien kahleet irtosivat” (Apt.16:25-26). Tämä on mahtava esimerkki ylistyksen voimasta. Kun apostolit ylistivät, tapahtui jotakin ihmeellistä. Jumala reagoi ylistykseen. Ylistyksen voima on siinä, että se suuntautuu kohti Jumalaa ja hänen hyvyyttään.

Eilen tästä ylistyksen ihanuudesta pääsimme nauttimaan, kun Pekka Simojoki ja Higher Gound Praise-kuoro ja orkesteri esiintyivät Savoy-teatterissa Helsingissä. Konsertti oli Nordic Praise kiertueen toinen. Ensimmäinen oli Turussa, jossa kuulemma oli myös täysi Sali. Pekka sanoikin, että ”jos joku toimii Turussa, niin sitten se toimii muuallakin.” Tuusulasta meitä oli täysi bussilastillinen ja teatterin ovella ”törmäsin” myös piispaamme Tapio Luomaan, joka osallistui konserttiin puolisonsa kanssa. Hän oikein ihmetteli, että meitä oli tullut Tuusulasta niin paljon, noin 55 henkeä.

Konsertti oli mahtava elämys. Joillekin, jotka eivät ole tottuneet näin äänekkääseen musiikkiin, soiton volyymi oli lähellä kipurajaa, mm. vieressäni istunut teki kekseliäästi korvatulpat paperinenäliinasta, ja oli hyvin tyytyväinen konsertin antiin.

Konsertissa esitettiin mm. monille tuttuja Pekka Simojoen lauluja englanninkielisinä versioina. Ja mukavaa oli, että yleisökin pääsi laulamaan mukana mm. ”Evankeliumia”, jonka kertosäkeessä sanotaan ”Evankeliumi ilosanomamme on. Evankeliumi murtaa vaikka kallion.”

Mukava oli kuunnella myös Pekka Simojoen välispiikkejä, joissa hän kertoi mielenkiintoisia anekdootteja elämästään gospelmuusikkona. Koko konsertin johtava teema ja yhdistävä tekijä on ilmaistuna yhdessä Pekan lauluista, joka esitettiin konsertissa sekä englanniksi että suomeksi: ”Yksi nimi ylitse muiden, vain yksi nimi toivomme on, tuo nimi josta laulan on Jeesus, nimi kaunein alla auringon.”

Timo Huuhtanen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: