Tykkään - en tykkää
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tykkään – en tykkää – tykkään

Viime viikolla kuuntelin radiosta aamulähetystä ja siellä keskusteltiin aiheesta Facebookin peukku. Uutiskynnyksen on ylittänyt tieto, että Facebookiin ollaan koodaamassa uutta toimintoa, nimittäin alaspäin osoittavaa peukkua.

Myönnän olevani facebookin suhteellisen aktiivinen käyttäjä erityisesti niin, että käyn tykkäilemässä muiden päivityksistä. Itse päivittelen asioita hieman harvemmin. Kuitenkin silloin kun teen päivityksen, odotan salaa jännittyneenä sitä, tykkääköhän kukaan päivityksestäni tai kommentoiko sitä joku. Pitääkö minun nyt alkaa jännittämään sitäkin, että joku ei tykkää päivityksestäni ja saan alaspäin meneviä peukkuja? ”huono päivitys”, ”huono kuva”, ”ihan tylsää”…

Alaspäin menevää peukkua perusteltiin sillä, että jos joku päivittää vaikka jostain kurjasti menneestä asiasta tai jopa läheisen menetyksestä, on mautonta painaa ”tykkään”. Kuitenkin, kun asiaa ajattelee, niin sopiiko tuollaisiin päivityksiin ”en tykkää”, koska sen voi tulkita myös niin, että päivitys on huono tai olen erimieltä kanssasi…

Tähän mennessä ihmiset ovat surullisia tai vakavia asioita tykätessään ehkä tarkoittaneet että tsemppiä sulle ja lisäksi ehkä kirjoittanut osanottoni tai jotain muuta kannustavaa. Nyt jos huono-peukku korvaa jopa sen, etteivät ihmiset viitsi kirjoittaa jotain rohkaisevaa, on uudistus mielestäni huono.

Lisäksi mielestäni on vaara siihen, että ns. kiusaaminen lisääntyy, koska tulkinnat ovat erilaisia ja toiseksi ihmiset ovat ajattelemattomia. En keksi montaakaan asiaa, mille voisi näyttää alaspäin meneviä peukkuja. No ehkä sille kuitenkin, että työntekijöiltä leikataan ja rahat siirtyvät tuottoina omistajien taskuihin – En tykkää!

Jumalan siunausta ja tsemppi-peukkuja syksyyn! Elämässä on valoa syksyn pimeydestä huolimatta.

Raita

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: