Pakolaiset keskellämme
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Pakolaiset keskellämme

Viime aikoina on ihmetelty suurta pakolaisten vyöryä maahamme. Siinä samassa on tietysti pohdittu miten heihin pitäisi suhtautua. Näkemykset liikkuvat rajat kiinni -ajattelusta varauksettomaan hyväksyntään.

Kristittyjä kutsutaan rakastamaan. Jo vanhassa testamentissa kehotetaan pitämään huolta vieraista jotka tulevat keskellemme. Niinpä on ollut ilo nähdä, ettei ole vain tyydytty pohtimaan mitä pakolaisille pitää tehdä vaan on toimittu heidän hyväksi. Itsekin sain olla pienenä lenkkinä ketjussa kuskaamassa Tuusulasta vaatepusseja SPR:n keräyspisteeseen. Se tuntui hienolta! Tuli kokemus, että sain olla mukana jossakin itseäni suuremmassa.

En kadehdi poliittisia päättäjiä, jotka joutuvat miettimään tulijoiden motiiveja tai kuinka moneen pakolaiseen Suomella on varaa. Mutta silti meitä kutsutaan rakastamaan ja pitämään huolta. Ehkä joku käyttää tätä hyväksi, aina sellaisia mahtuu joukkoon, mutta ei kai tehtävämme kristittyinä ole ensisijaisesti miettiä sitä?!

On ollut ilo kuulla viestejä, että kristillinen sanoma on saavuttanut vastakaikua tulijoiden keskuudessa. Esimerkiksi eräs kirkkoherra Pohjois-Suomesta kertoi, että pakolaisia oli tullut mukaan jumalanpalvelukseen. He eivät muslimeina voineet osallistua ehtoolliseen, mutta he olivat tulleet siunattaviksi.

Rakkaus voi tasoittaa tietä evankeliumin vastaanottamiseen. Nyt on kysyntää sellaiselle Jumalalle, joka ei käske tekemään pahaa toisille, kuten äärijärjestöjen toimesta tapahtuu, vaan kehottaa rakastamaan jopa vihollisia. Joten jatkakaamme rukousta pakolaisten puolesta ja toimikaamme heidän hyväkseen.

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: