Vapahtajamme syntymäpäivä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Vapahtajamme syntymäpäivä

Kun jouluaattoaamu koittaa, on herätessä ihana ja odottava tunnelma. Aamun täyttää rauhallinen ja harras olo, kun alan keittämään joulupuuroa – kahvin tuoksun levitessä keittiöön. Hymy nousee väkisinkin huulilleni kuunnellessani samalla joulumusiikkia ja mietin joulun todellista sanomaa. On tullut taas aika juhlia Vapahtajamme Syntymäpäivää!

Päivä kuluu hitaasti, kuten aina odottaessa Suurta Juhlaa. Laitan viime hetken valmistelut kiirehtimättä, ja lähdemme perheen kanssa rauhallisin mielin hautausmaalle viemään joulukynttilää isäni haudalle. Ihmisiä on liikkeellä paljon ja kaunis kynttilämeri hiljentää mielen muistelemaan jo poisnukkuneita läheisiämme. Voi olla, että osallistumme myös samalla kappelin Aattohartauteen.

Kotiin saapuessamme laitamme kynttilät palamaan ja laitan ruoat valmiiksi. Pian alkaa jouluaaton juhlapäivällinen. Kokoonnumme pöydän äärelle ja luemme jouluevankeliumin. Odotetuin hetki on kuitenkin se, kun saamme nostaa maljamme Vapahtajallemme Hänen Syntymäpäivänsä kunniaksi! Tuntuu uskomattomalta, kuinka kauniilta tuo hetki tuntuu! On kuin Jeesus itse olisi mukana – ja Hän on!

Hyvää Syntymäpäivää Rakas Vapahtajamme! Ja kiitos Herra, että olet luonamme!

Syvä rauha on läsnä ja kaikki ovat hyvällä mielellä, kunnes on aika siirtyä olohuoneen puolelle. Kaivan kätköistä kauneimmat joululaulut –vihkon, ja laulamme muutamia joululauluja. Se on yksi jouluperinteistämme. Sitten on lahjojen vuoro. Tänä vuonna annan ensimmäisen lahjani Jeesukselle. En ole koskaan aikaisemmin miettinyt sitä asiaa, että tahdon antaa myös Jeesukselle Syntymäpäivälahjan! Aion kirjoittaa Hänelle lahjaksi runon – kiitosrunon kaikesta hyvästä, mitä Hän on saanut elämässäni aikaan. Sinetöin käärön rukoillen, että enkelit toimittavat sen taivaisiin perille.

Rakkaudellista joulun sanomaa kaikille toivottaen,

Elisabeth Hälinen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: