We are the champions, my friend!
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

We are the champions, my friend!

Suomi-Kanada -puolivälierä Hartwall-areenalla 2.1.2016. Kahden tyttäreni kanssa seuraamme paikan päällä pikkuleijonien peliä, joka jännittävien vaiheiden jälkeen päättyy Suomen 6-5 –voittoon. Parin päivän päästä jälleen huippujännittävä peli, jossa kukistui Ruotsi 2-1.

Ja loppuottelu, mikä trilleri! Venäjä tulee tasoihin vain muutama sekunti ennen pelin loppua. Mutta lisäajalla Kasperi Kapanen kirjoittaa itsensä jääkiekon historiaan pistämällä vanhanaikaisella kiekon Venäjän reppuun. Ja niin lauletaan: Suomi on jääkiekon maailmanmestari, hei, maailmanmestari, hei, maailmanmestari!

Noihin tunnelmiin on kiva palata. Hienoa oli katsoa ketjun Puljujärvi-Laine-Aho jatkuvia vyörytyksiä kohti vastustajan maalia. Ja koko joukkueen osaamista laajalla rintamalla. Ja sitä henkistä kanttia, että leijonat ei hätääntynyt tappiotilanteessa, vaan kerta toisensa jälkeen nousi sieltä voittoon.

Voisiko tästä todeta jotakin tyyliin: näin on myös meidän hengellisessä elämässä? Ihan varmasti: yhteispeli ja yhteen hiileen puhaltaminen, valmentajan strategian noudattaminen, oman osaamisen käyttöön ottaminen yhteiseksi hyväksi, reilu peli ilman rangaistuksia, toivon ja luottamuksen säilyttäminen tappionkin hetkellä ja lopulta päämäärään pääseminen. Tästähän saisi raamattutunnin aikaiseksi!

Niin kauan kuin urheilu on rehtiä, niin se on omiaan tuomaan hyvän lisämausteensa maalliseen vaellukseemme. Ja on jopa raamatullista ottaa oppia urheilusta: ”Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon. Juoskaa siis niin, että voitatte sen! Jokainen kilpailija noudattaa lujaa itsekuria, juoksijat saavuttaakseen katoavan seppeleen, me saadaksemme katoamattoman.” 1. Kor. 9:24-25. Urheiluun liittyy niin monia hyviä puolia, että uskaltaisiko jopa sanoa: ”Urheilu, Jumalan lahja ihmiskunnalle!”

Onnea, pikkuleijonat! Ja kiitos siitä myönteisyysbuustista, jonka painoitte jääkiekkoa rakastavan kansan sielun maisemaan.

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: