Kynttilänpäivä
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Kynttilänpäivä

Tulevana sunnuntaina vietämme Kynttilänpäivää. Vanhastaan Kynttilänpäivä on ollut jo keskiajalta se pyhä jolloin vihittiin käyttöön kaikki vuoden aika käytettävät kynttilät. Pyhän erityinen teema ei kuitenkaan ole kynttilöissä vaan siinä valossa, jota ne liekkiin sytytettyinä saavat loistaa. Päivän teema on Kristus maailman valo ja kirkkaus.

Päivän evankeliumi tekstissä vanha Simeon siunatessaan Jeesus-lasta ja hänen vanhempiaan, ylistää Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, niin pakanoille, kuin kansalleen Israelille.

Tuo vanha Simeon, joka kulkee Pyhän Hengen suojeluksessa siunaa nuorta perhettä. Mitä tuo siunaaminen sitten oikeastaan tarkoittaa? Käsityksemme mukaan siunaamalla toivotamme Jumalan läsnäoloa ja huolenpitoa tähän maailmaan. Vanhan Simeonin sanoin, huolenpito, Jumalan kirkkaus ja siunaus kuuluvat kaikille.

Simeonin sanat ovat juuri tänään hyvin ajankohtaisia tehdessämme jatkuvasti jakoa meihin ja muihin. Olemme kristittyinä, Kristukseen kastettuina ihan jokainen lähetetty siunaamaan, siis tekemään Jumalan huolenpitoa ja läsnäoloa todeksi kaikille tässä meidän maailmassamme. Sana kutsuu meitä työtovereiksi, arjen kynttilöiksi.

Janne Hollo

P.S. Voit myös katsoa Jannen videohartauden You Tubesta.

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: