En valita, en
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

En valita, en

Se on sitten tällainen talvi. Ensin ei ole lunta. Sitten on märkää, pimeää ja kuraa. Sitten on lumeton joulu. Sitten tulee lunta ja on ihan liian kylmä. Sitten tulee plussakeli ja vesisade, lumi sulaa pois ja on taas  pimeää ja märkää. Voiko tätä talveksi enää edes kutsua, kysyn minä.

Oikeasti, olen nauttinut lumesta ja pakkasista. Kaikki käy, kunhan on oikea talvi, eikä tarvitse loskassa ja lätäköissä pimeässä kulkea. Tulkoon vain paukkupakkanen, jos maassa on lunta. Lupaan olla valittamatta minkäänlaisesta säästä niin kauan, kun lumi pysyy ja maa on kuiva. (Paitsi ehkä vähän siitä, että ne vähätkin lumet suolataan suolamössöksi, joka pilaa autot, kengät ja koirien tassut).

Paukkupakkasilla sain ulkoilla ihan itsekseni koirien kanssa kaupunkimetsässä. Töppöset koirille ja itsellä kunnon varusteet, mikäs siinä oli mennessä. Jääkelillä nastakengät jalkaan ja menoksi, hyvin kulkee ja pitoa riittää. Kaikesta löytyy myös se parempi puoli, siksi loppuu nyt valitus. Ehkä löydän jotain positiivista myös märästä, pimeästä ja loskasta. Olisiko ehdotuksia?

PS. ja tänäänhän sitä satoi taas, puhdasta valkoista lunta :)

tuula

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: