Sananlaskuja ja sutkauksia
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Sananlaskuja ja sutkauksia

Vastasin naamakirjan aforismihaasteeseen, joka pani pohtimaan millaiset sanonnat ovat tarttuneet elämän varrella mukaani. Karjalalasta kotoisin oleva äitini sanoo usein, että hänet on kasvatettu sanalaskuilla ja sutkauksilla ja huomaan niiden seuraavan minuakin. ”Asioilla on tapana järjestyä” on yksi hänen käyttämistään lempisanonnoista. Lause on hyvin lohdullinen ja avaa ajatukset uusille raiteille. Jos joku asia ei suju niin kuin etukäteen ajatteli, usein samaan tai yhtä hyvään lopputulokseen päästään toistakin reittiä.

Vastaavanlaisia uuden reitin löytämisen mietteitä muistuttaa myös monenlaisia versioita saanut ajatus: ”Jumala ei sulje ovea avaamatta ikkunaa”. Ajatus on tärkeä, kun elämän ovi pamahtaa naamalle. Avoin ikkuna löytyy, ennemmin tai myöhemmin. Joskus sen huomaa vain hentona verhon heilahduksena.

Työpisteeni seinälle on päätynyt lausahdus: ”Jos tietää minne on menossa, on helpompi päästä sinne”. Ajatelma muistuttaa päämäärien tärkeydestä, niin töissä kuin kotonakin. Jos mitään ei tavoittele, on vaikea saavuttaakaan mitään. Unelmiakin tarvitaan!

Seinälle on päässyt myös ajatus siitä, että jos ruumis jaksaa, myös sielu voi hyvin. ”Terve sielu terveessä ruumiissa” taitaa olla saman sanonnan tunnetumpi muoto. Seinältä löytyy myös Draken kaava, mutta se sitten onkin ihan toinen juttu.

Riitta-Liisa Hahtala

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: