K18

Kuva: Kirkon Kuvapankki/ Suvi Sievilä

K18

Sinä pian täysi-ikäistyvä tai jo yli 18-vuotias! Tunnetko olevasi liian vanha nuorten toimintaan? Kaipaatko oman ikäistäsi seuraa? Tervetuloa mukaan nuorten aikuisten toimintaan!

Järvenpään, Tuusulan ja Keravan seurakunnat järjestävät monenmoista toimintaa nuorille aikuisille, siis sinulle!

Tervetuloa mukaan riippumatta siitä, minkä seurakunnan alueella asut.

PALVELUOPERAATIO SAAPAS

Saapas on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon palveluoperaatio, jonka tarjoama apu on suunnattu alle 18-vuotiaille. Se on nuoriso- ja erityisnuorisotyöhön liittyvää auttamis- ja sielunhoitotyötä, joka kohdistuu lapsiin ja nuoriin.

Työskentely tapahtuu nuorten kokoontumispaikoissa viikonloppuisin ja erilaisten nuorten suurkokoontumisten yhteydessä.
Palveluoperaatio Saapas on etsivää nuorisotyötä, jonka toiminta keskittyy yleisesti perjantai-iltoihin. Lisäksi Saapas toimii myös ns. isoissa tapahtumissa kuten uudenvuodenyönä, koulujen päättäjäisissä sekä vappuna.

Millaista Saapas-toiminta on?

Saappaan toiminta on auttamis- ja sielunhoitotyötä. Saapas-ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö.

Toiminta perustuu

• vapaaehtoisuuteen
  • luottamukseen
  • avoimuuteen
  • jokamiehen oikeuksiin ja velvollisuuksiin

Tuusulan seurakunnan Saapas on osa Keski-Uudenmaan Saapas-toimintaa. Siinä toimitaan yhteistyössä Järvenpään ja Keravan seurakuntien kanssa. Toimintaan etsitään vapaaehtoisia.

Saapas-ryhmä liikkuu perjantai-iltaisin kaupungilla ja tarjoaa nuorille mahdollisuutta keskusteluun aikuisen kanssa. Tarvittaessa annetaan ensiapua ja ohjataan muiden tukitoimien piiriin.

Vappuna, koulujen päätöspäivänä, uudenvuoden aattona, syksyn ja kevään isoissa tapahtumissa Saapas-väki on mukana nuorisohuolto-operaatioissa. Päivystyksiin voi osallistua oman kalenterin mukaan. Mukaan toivotaan niin nuoria aikuisia kuin varttuneempiakin.

Koulutus

vapaaehtoisten koulutus toteutetaan Non-Stop koulutuksena. Kurssiin kuuluu koulutusta ihmissuhdetaidoista, ensiavusta, kriisityöstä, turvallisuudesta ja hoitoverkostoista sekä osallistumista käytännön toimintaan. Koulutus on ilmainen, alaikäraja 18 vuotta. Ilmoittautuneet haastatellaan ennen kurssin alkua.

Lisätietoja Saapas-toiminnasta saat Keravan seurakunnan erityisnuorisotyönohjaajalta Elina Kaikkoselta (elina.kaikkonen@evl.fi, 0400 378 053) tai Tuusulan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Mirkka Druggilta (**@**, p.040 063 7456)

Tutustu allaolevan videon avulla Saapas-toimintaan:

Muut seurakunnat

Keravan nuorten aikuisten toiminnasta löydät lisätietoa täältä.

Ota meihin yhteyttä

Työntekijöinä nuorten aikuisten toiminnassa nähdään Eliisa Winberg.

Olemme edelleen avoimia kaikenlaisille toimintaehdotuksille, joten jos sinulla on ideoita, ota rohkeasti yhteyttä :)

Haluatko tietää uusimmat jutut k-18 toiminnassa? Liity k-18 whatsapp ryhmään laittamalla viestiä Eliisalle.

Terveisin

Eliisa Winberg