Ilmoitukset lehdissä

Ilmoitukset lehdissä

Seurakunnan viikkoilmoitusta on jaossa kaikissa toimitiloissa ja sen voi myös tilata omaan sähköpostiin. Viikkoilmoitus julkaistaan keskiviikon Keski-Uusimaa Viikossa ja torstain Keski-Uusimaassa.

Seurakunnan kaikki kokoava toiminta on tauolla toistaiseksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Jumalanpalvelus toimitetaan ilman seurakuntaa joka sunnuntai klo 10 Tuusulan kirkosta ja striimataan suorana verkkoon. Se on katsottavissa verkkosivujemme kautta.

Vaikka toiminta on tauolla, olemme silti tavoitettavissa.

Diakoniatyöntekijät päivystävät numerosta 040 844 2258 ma -ti ja to-pe klo 9-11 sekä ke klo 14-16.

Päivystävä pappi vastaa sinulle joka päivä klo 9-21 numerosta 09 875 96211.

Tuusulan, Kellokosken ja Jokelan kirkot ovat auki ma-la klo 12-20 ja sunnuntaisin klo 12-16 hiljentymistä varten. Kirkoissa on työntekijä tavattavissa..

Myös seurakuntakeskuksen Tähtitaivas on avoinna ma-pe klo 12-16 hiljentymistä varten.

Katso myös kirkonkeskusteluapua.fi

SU 29.3.    5. PAASTONAJAN SUNNUNTAI

Hanki minulle oikeutta, Jumala, aja asiaani jumalatonta kansaa vastaan. Ps. 43:1.

Tästä sunnuntaista alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi (dominica passionis). Jeesuksen aikalaiset eivät ymmärtäneet hänen olemustaan ja tehtäväänsä, mutta ”kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät”, oli tuleva kivi, jolle Jumalan seurakunta rakentuu. Jeesus on uuden liiton välittäjä. Hän on kuollut kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.

Jumalanpalvelus klo 10 Tuusulan kirkossa.

Jumalanpalvelus toimitetaan ilman läsnäolevaa seurakuntaa ja striimataan suorana seurakunnan verkkosivuille. Voit katsoa jumalanpalveluksen verkosta www.tuusulanseurakunta.fi
Jumalanpalveluksen pappeina ovat Eliisa Winberg, Tiina Eriksson ja Timo Huuhtanen. Kanttorina toimivat Eero Hartikainen ja Erja Hartala.

Myös Ylen toimittamat jumalanpalvelukset radiossa ja televisiossa ovat nähtävissä ja kuultavissa tänäkin sunnuntaina.

Päivän tekstit:

Psalmi: Ps. 43:2–5
1. lukukappale: Jes. 65:1–3
2. lukukappale: Ef. 2:12–16
Evankeliumi: Luuk. 13:31–35

SU 5.4.    PALMUSUNNUNTAI

Herra, älä ole niin kaukana! Anna minulle voimaa, riennä avuksi! Ps. 22:20

Palmusunnuntain ja 1. adventtisunnuntain evankeliumitekstit kertovat samasta tapahtumasta. Kristuksen julkinen toiminta tähtäsi alusta lähtien hänen elämänsä viimeisiin päiviin.

Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. Tämän muistelemiseen on liittynyt tapa tuoda kirkkoihin palmunoksia ja niistä tehtyjä koristeita. Niitä on myös kannettu palmusunnuntain kulkueissa. Pohjoisemmissa maissa on palmunoksien sijasta käytetty pajunoksia.

Palmusunnuntaina alkaa kunnian kuninkaan alennustie. Betaniassa voideltu Jeesus ratsasti Jerusalemiin kohti kärsimystä ja kuolemaa, mutta juuri niistä tuli toivon ja voiton merkki, jonka vertauskuvia ovat palmunoksat. Palmusunnuntaina Kristuksen kirkko lähtee seuraamaan hänen elämänsä viimeisiä vaiheita.

Radiojumalanpalvelus klo 10 Tuusulan kirkossa.

Jumalanpalvelus toimitetaan ilman läsnäolevaa seurakuntaa ja on kuunneltavissa radiosta. Toteuttavat kirkkoherra Ulla Rosenqvist, pappi Lauri Seppänen, kanttorit Erja Hartala, Tuula Saarensola ja Eero Hartikainen sekä Irja Rättö ja Esko Makkonen. Tätä ei videoida.

Päivän tekstit:

Psalmi: Ps. 22:2-6 tai Ps. 118:26-29
1. lukukappale: Jes. 50:4-10 tai Sak. 9:9-10 (1. vuosikerta)
2. lukukappale: Fil. 2:5-11 (1.vuosikerta) tai 2. Kor. 2:14-17
Evankeliumi: Joh. 12:1-8