Brysselin iskut
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Brysselin iskut

Kun tapahtuu Pariisin ja Brysselin kaltaisia terroristi-iskuja, niin mielen valtaa hämmennys ja suru. Kädet menevät ristiin ja alkaa ajatella tapahtuman uhreja ja heidän omaisiaan Jumalan edessä: Auta heitä pahimman yli, anna lohduttavia ihmisiä heidän lähelleen ja suo, että he voisivat säilyttää henkisen tasapainonsa ja toivon elämän jatkumisesta kaikesta huolimatta. Ole heidän lähellään lohduttajana.

Tällaisille teoille ei voi osoittaa kuin yhtä lähdettä: kyse on pahan teoista. Hyvä Jumala ei tahdo ketään vahingoittaa, vaan vastapuoli tässä on liikkeellä. Voi sitä pimeyden määrää, kun jotkut näin toimien kuvittelevat tekevän palveluksen jopa itse Jumalalle!

Terrori-iskujen tapahtuessa on turvallista ajatella, muuten niin hurjalta tuntuvaa, viimeistä tuomiota. Vaikka maailma näyttäisi välillä kaoottiselta, niin kristillisen uskon mukaan Jumalalla on kuitenkin langat käsissään ja hänellä on viimeinen sana sanottavana. On tulossa tuomio, jossa laitetaan piste tällaisille älyttömyyksille ja paha saa palkkansa.

Mutta ennen kuin sinne päästään/joudutaan, niin vielä on aikaa koettaa edistää hyvän valtaa pahaa vastaan. Paha tuntuu saavan tänä aikana käyttövoimaa erityisesti lisääntyvästä vastakkain asettelusta. Vihapuhe on omiaan lisäämään sitä ja joissakin tapauksissa sanat muuttuvat teoiksi.

Tuhannen taalan kysymys onkin: Kuinka voisimme edistää tässä maailmassa toistemme kanssa rinnakkain eloa ja tilan antamista, vaikka arvomme, uskontomme ja ideologiammekin olisivat erilaisia? Kuinka tällainen pyrkimys ei jäisi vain kauniiksi haaveeksi, vaan saisi läpäistä laajat kansankerrokset? Herra siinä meitä auttakoon!

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: