Tietoa seurakunnasta

Tietoa seurakunnasta

Perustiedot Tuusulan seurakunnasta

• Jäseniä 27 999 (31.12.2016). Kunnan asukkaista noin 72% kuuluu seurakuntaan.
  • Pinta-ala on 225 km²
  • Perustettu vuonna 1654.

Kirkot ja kappelit

Pääkirkko on vuonna 1734 valmistunut Tuusulan kirkko Tuusulanjärven rannalla. Myös Jokelassa ja Kellokoskella on kirkot ja seurakuntatalot. Jokelan kirkko on rakennettu 1976 ja Kellokosken kirkko vuonna 1800.

Seurakuntakeskus

Seurakunnan toiminnallinen ja hallinnollinen keskus on Hyrylässä Tuusulan seurakuntakeskus, joka ei ole tällä hetkellä toiminnassa. Seurakuntakeskuksen tilanteesta tiedotetaan seurakunnan verkkosivuilla.

Muut tilat

Näiden lisäksi on seurakuntakodit Mattilan ja Lahelan alueella sekä Riihikalliossa. Yhteensä toimitiloja on 10, kun mukaan luetaan Paijalan kappeli.

Hautausmaat

Hautausmaita on neljä.

• Vanhin on Tuusulan kirkkopuisto, joka on perustettu vuonna 1777.
  • Kellokosken hautausmaa on vuodelta 1809.
  • Paijalan hautausmaa täytti 100 vuotta vuonna 1996.
  • Jokelan uurnalehto vihittiin käyttöön vuonna 1995.

Lue lisää hautausmaista Hautaustoimen sivuilta.

Alueet

Seurakunta on jaettu kolmeen alueeseen, joiden toimintaa johtavat alueneuvostot.

Alueet ovat

Tuusulan kirkko

Puinen ristikirkko sijaitsee Tuusulajärven rannalla. Se vihittiin käyttöön vuonna 1734. Kirkkoon mahtuu 480 henkeä. Lue lisää

Jokelan kirkko