Saksofonisti Pentti Lahti Kellokoskella

Saksofonisti Pentti Lahdella on takanaan mittava ura.

Saksofonisti Pentti Lahti Kellokoskella

Kellokosken kirkon Lounaskonsertti-sarja jatkuu torstaina 21.4. klo 12.30. Konsertissa musisoi saksofonisti Pentti Lahti. Uruilla Lahtea säestää kanttori Antti Vilkko. Konsertissa kuullaan mm. Bachin ja Mozartin musiikkia. Suomalaisista kappaleista on mukana Peltoniemen Hintriikan surumarssi ja Oi, muistatko vielä sen virren.

Lahti taitaa puhaltimet

Pentti "Pena" Lahti (s. 1945) on toiminut monipuolisesti musiikin kentällä koko pitkän uransa ajan. Lahti on UMOn perustajajäsen. Hän oli saksofonisektion pitkäaikainen lead-ääni. Alttosaksofonin lisäksi Lahti hallitsee koko puupuhaltimien kirjon ja lisäksi erilaisia huiluja ja pillejä. Lahdelle myönnettiin Jazzliiton jakama Yrjö-palkinto vuonna 1983.

Antti Vilkko on valmistunut kirkkomuusikoksi Pirkanmaan ammattikorkeakoulusta vuonna 2008. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolta vuonna 2011. Vilkko on opiskellut urkujensoittoa mm. Anne Nietosvaaran, Ville Urposen ja Markku Mäkisen johdolla. Hän toimii Tuusulan seurakunnan kanttorina vastuualueenaan Kellokosken kirkon musiikkityö.

”Saksofoni soi” - Lounaskonsertti Kellokosken kirkossa to 21.4. klo 12.30. Pentti Lahti, tenorisaksofoni ja bassohuilu sekä Antti Vilkko, urut. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertin kesto on noin puoli tuntia. Osoite Männistöntie 5, Kellokoski.

15.4.2016

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):