Hyppien taivaaseen
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hyppien taivaaseen

Millainen olisi sinun taivaasi? Sulje silmäsi vaikka edes pieneksi hetkeksi ja mieti.

Mikä on se tärkeä paikka, jossa pystyt rauhoittumaan? Mitä teet kaikkein mieluinen? Mitä ilman et voisi kuvitella elämää? Kenen kanssa vietät aikaasi, jos saat valita? Mikä saa sinut kokemaan pyhää?

Viisivuotiaani sai eräänä iltana ajatuksen, jonka voimasta silmät suurenivat ja päässä käyneen raksutuksen pystyi melkein kuulemaan. ”Mitäs jos taivas onkin hoplop? Sais aina vaan hyppiä!”

Minä kyllä ehdotan, että taivaassa saisi ainakin nukkua. Tai että siellä olisi juhlat, vähän niin kuin monella nyt vappuna – niin meilläkin kotona. Talo täynnä väkeä, pientä ja isoa tassua ja massua, juoksua ja naurua, kysymyksiä ja keksintöjä. Jälleennäkemisen riemua, uusia tuttavuuksia, iloa toinen toisistamme, rakkautta. Voisiko taivas olla sellainen, suuret juhlat?

Taivaskeskusteluiltana pienen kysymys kuului pian, miten sieltä taivaasta pääsee takaisin tänne, ”että saa taas oman ihon”. Epäilin, liekö se mahdollista laisinkaan. ”Paitsi hyppäämällä,” hän vastasi. ”Ottaisko mut joku sitten kädelle ja laskis hitaasti maahan?”

Viisaat teologit ovat puhuneet uskon hypystä. Heissä on tainnut olla sopiva annos Jeesuksen arvostamaa lapsenkaltaisuutta. Ehkä  hyppely onkin aika olennaista, jos haaveilee taivaasta.

Kaisa Aitlahti

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: