Tupakoinnin lopetus
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Tupakoinnin lopetus

Muutama vuosi sitten rukoilin, että saisin Jumalalta apua tupakoinnin lopetukseen. Jumala auttoikin, kun minulle ei tullut lähes ollenkaan nikotiiniriippuvuudesta johtuvia ”nikkiksiä”, ja pystyin helposti olemaan polttamatta. Mokasin kuitenkin silloin, kun elämääni ilmaantui jokin ”ei niin kiva asia”, ja aloitin uudelleen. Myöhemmin oma tyhmyyteni potutti.

Noin puolitoista viikkoa sitten aloitin savuttoman elämän uudelleen. Rukoilin taas apuja Jumalalta, ja sain tavallaan motivaatiota pitää pää kylmänä nikkiksen tullessa. Tähän asti on mennyt todella hyvin, vaikka vaihtelevia tilanteita on ollutkin. Jouduin kuitenkin itse taistelemaan henkisellä tasolla niitä nikotiiniriippuvuustilanteita vastaan sekä myös keksimään tapariippuvuuden tilalle paljon muuta tekemistä. Onneksi minulla on paljon ystäviä, jotka eivät polta. Samoin on apuja esim. Stumppi.fi –sivustolla sekä myös puhelinneuvontaa, joka ei edes maksa. Sieltä sainkin hyviä neuvoja, mm. vaatekaappien siivousurakan aloittamiseen, jotta sain muuta ajateltavaa juuri silloin, kun oli kaikkein vaikeinta olla ilman tupakkaa.

Se neuvo olikin tarpeen monessa mielessä! Nikkis menikin kuin huomaamatta ohi. Lisäksi ihailin urakan jälkeen omaa vaatekaappiani, joka oli nyt siisti kuin elokuvissa. Kaikki hyllyt oli organisoitu ja järjestyksessä. Olo oli kuin prinsessalla.

Se, että pääsee jostain tavasta, jonka tietää olevan terveydelle vaarallinen, on ihan huippujuttu. Olen jotenkin aina pitänyt itseäni ”ei tupakoijana” eli tiennyt, että lopetan kun oikea hetki tulee. Toivon nyt, että tämä on se vihoviimeinen kerta, kun lopetus on todellakin lopullista.

Tsemiä kaikille tupakoiville, että kannattaa muistaa oma ja myös perheen toive lopetettaessa tupakointia. Voittajia on monta – koko perhe.

Hymy herkässä tähän kevääseen astun ja raitista ilmaa haistan ja maistan!

Elisabeth Hälinen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: