Rihasaliin Kristus-ikoni

Rihasaliin Kristus-ikoni

Tuusulan seurakunnan Rihasali sai alttaritaulukseen Kristus-aiheisen ikonin. Se otettiin käyttöön sunnuntaina 15.5. klo 13 messussa. Ikonin on maalannut Riihikallion ikonipiiri.

Idean Rihasalin omasta ikonista sai pappi Kalervo Pöykkö. Hän pyysi Riihikallion ikonipiiriä maalaamaan ikonin alttaritauluksi uuteen toimitilaan.

Piiriläiset ryhtyivät työhön, kun piirin vetäjä Päivi Hynynen suostui ohjaamaan maalausprosessin. Eri ikonivaihtoehdoista seurakunnan taidetoimikunta päätyi Kristus-aiheiseen ikoniin.

Ikonin maalaukseen osallistuivat kaikki noin kymmenen ikonipiiriläistä. Ikonin maalaus on erityistä tarkkuutta vaativaa työtä. Lukuisat yksityiskohtaiset piirros- ja maalausvaiheet sekä maalin kuivuminen veivät aikaa. Työn valmistumiseen meni kolme vuotta, ja siinä näkyy jokaisen piiriläisen kädenjälki.

10.5.2016, muokattu 16.5.2016

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):