Äidin rukous
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Äidin rukous

Tänään äitienpäivänä onnittelemme kaikkia äitejä. "Äidit nuo toivossa väkevät Jumalan näkevät. Teille on annettu voima ja valta katsoa korkeammalta..." kirjoittaa Lauri Viita.

Toimiessani 80-luvulla Joutsassa nuorisopappina kuulin jossain tilaisuudessa Pertti Kallion puhuttelevan laulun "Äidin rukous". Siinä kerrotaan huonoille teille joutuneen poikansa puolesta rukoilevasta äidistä. Vuodet kuluvat, mutta mitään ei näytä tapahtuvan. Poika kulkee yhä synnin teillä. Äiti kuolee ja näyttää siltä, ettei rukouksiin tule vastausta. Äiti haudataan. Hautakummun äärellä poika purskahtaa itkuun, polvistuu ja katuu syntejään. Hän tekee parannuksen ja kääntyy Jeesuksen puoleen. Hänen elämässään kääntyy uusi lehti. Hän lähtee seuraamaan Jeesusta. Äidin rukoukset kuultiin sittenkin! Laulu päättyi kiitollisuuteen rukoilevasta äidistä.

Äidit rukoilevat tänäkin päivänä rakkaittensa puolesta. Saamme kiittää äitien rukouksista. Lasten puolesta rukoileva äiti on suuri siunaus paitsi lapsille myös koko yhteiskunnalle. Sanotaan, että missä on paljon rukousta, siellä on paljon siunausta. Missä on vähän rukousta, siellä on vähän siunausta.

Kerran eräs opettaja ihmetteli, miksi oppilas viittasi tunnilla koko ajan, vaikka häneltä ei kysytty. Oppilas vastasi: "Pidän Jeesusta kädestä kiinni." Kun rukoilemme, pidämme Jeesusta kädestä, ja hän pitää meitä kädestä kiinni. Eikä mikään voi riistää meitä hänen kädestään.

Moni voi ajatella, ettei osaa rukoilla. Jeesus opetti meitä rukoilemaan. Hän rukoili paljon ja loppuun asti. Rukous on sydämen puhetta. Hienoja sanoja ei tarvita. Ristin ryöväri, katuva sellainen, antoi meille hyvän esimerkin: " Jeesus, muista minua..."

Kiitos, Jeesus, että et koskaan lakkaa armahtamasta katuvaa syntistä! Kiitos, äiti, että olet muistanut ja muistat!

Timo Huuhtanen