Katoamaton aarre
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Katoamaton aarre

Urheilu on kiva asia. On kiva pelata yhdessä ja kuulua porukkaan, jonka kanssa jakaa niin tappion kuin voiton hetket. Voiton hetket tosin tuntuvat yleensä tappiota mukavammilta, mutta voittojakin on monenlaisia. Jokaisessa lajissa on omat kilpailunsa, joiden voittoja tavoitellaan, mutta tämän lisäksi jokaisessa lajissa on yksi kaikkein tavoitelluin palkinto, jonka eteen lajia harrastavat ovat valmiita tekemään suuriakin uhrauksia.

Jos jääkiekkoa harrastavalta juniorilta kysytään, minkä palkinnon hän jääkiekkoilijana haluaisi voittaa, yleensä vastaus on tiedossa jo ennakkoon. Tilanne ei yleensä muutu, vaan ammatikseen jääkiekkoa pelaavat haluaisivat olla nostamassa kauden päätteeksi Stanley Cup pokaalia.

Jalkapallossa on monenlaisia turnauksia voitettavana ja mestaruuksia jaossa. Yksi palkinto on kuitenkin ylitse muiden, sillä jokainen jalkapalloilija maailmassa haluasi olla nostamassa ylös maailmanmestaruuden merkkiä, kultaista maapalloa.

Salibandy on jääkiekkoon ja jalkapalloon verrattuna pieni laji ja sitä pelataan harvoissa maissa. Salibandyssa ei ole niin paljon voitettavaa, mutta löytyy salibandyssakin yksi ylitse muiden ja se on maailmamestaruuden voittaminen.

Voiton hetkellä moni urheilija nostaa etu – ja keskisormen pystyyn muodostaen niistä v-kirjaimen. Merkki tulee sanasta victory eli voitto. Voitonhetkellä voittajan on helppoa näyttää voitonmerkkiä ja iloita voitosta.

Meillä kristityillä on oma voitonmerkkimme, joka on hiukan erilainen. Meidän voitonmerkkimme on esillä paljon. Kastehetkellä merkki tehdään otsaamme ja hautajaisissa hiekalla arkun päälle. Moni kantaa sitä kaulassaan ja kirkot tunnistaa siitä. Kysymyksessä on tietenkin risti.

Jeesus oli taistelija. Hän kävi taistelunsa pahaa vastaan ja voitti sen ristillä ja tästä syystä risti on voitonmerkkimme. Stanley Cup – pokaali, kultainen maapallo ja maailmanmestaruus pokaalit eivät säily ikuisesti. Jeesuksen voittopalkinto on erilainen, se säilyy ikuisesti ja on arvokkaampi kuin mikään urheilupalkinto. Se myös saadaan eri tavalla kuin em. urheilupalkinnot. Sitä ei saa omien saavutusten ansiosta eikä sitä voi lahjoittaa toiselle, eikä rahalla ostaa. Yleensä vain voittajat palkitaan, mutta Jeesuksen voitosta pääsee osalliseksi ja iloitsemaan jokainen, joka uskoo ja turvaa Häneen elämässään.

Ikuinen elämä, tuo katoamaton aarre, on tarjolla jokaiselle meille, tänäänkin. Usko se omaksesi.

Tommi Aulasmaa