Koneet ja laitteet
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Se tunne, kun kone pykii ja hommat seisoo.

Koneet ja laitteet

Asioiden arvon ymmärtää sitten, kun kyseisen asian menettää. Niin ovat viisaat sanoneet.

Oikeassa olivat. Otetaanpa esimerkiksi toimiva tietokone. (Varoitus: Seuraava teksti sisältää tietokonetermejä, jotka saattavat pitkästyttää lukijaa.)

Sain työpaikalleni uuden tietokoneen. Mikä sinällään on aina mukavaa.

”Kyllä nyt alkaa työt luistamaan”, ajattelin. No ei alkanut.

Kone ei päässyt juuri mainion it-sihteerimme työpöytää pidemmälle. Asennusvaiheessa kone päätyi ns. Blue screen of death-vaiheeseen. Eli mikään ei toiminut. Siispä kone vaihtoon.

Uusi kone saapui ripeästi ja asennuskin onnistui päällisin puolin ok. Kone on jopa ihan uutta mallia: sulavalinjainen ja visuaalisesti ihan ok:n näköinen laite. Mutta toimiko kone kunnolla? No eipä toiminut.

Tai no periaatteessa toimii kyllä, mutta tässä laitteessa on pari pikku vikaa: hiiri hyppii (yritä siinä sitten tehdä jotain tarkkuutta vaativaa hommaa) ja näppäimistö päättää välillä lisätä sanoihin ylimääääääääääääääääääääräisiä kirjaimia. Tätä konesäätöä (biosin päivitystä, ajureiden asennusta jne.) on jatkunut kohta kaksi viikkoa. Ehkä tämä kohta loppuu. Paino sanalla ehkä.

Tällaisten tapahtumien jälkeen sitä muistaa taas hetken iloita niistä elämän pienistä asioita, jotka eivät toimi sähköllä.

Janne-Antti "Jantti" Latvala

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: