Minkä tahdotte ihmisten tekevän teille
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

”Minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää se heille.”

Tuusulan kunnanvaltuusto tekee vasta ensi maanantaina (13.6.) ratkaisun pakolaisten ottamisesta Tuusulaan. Kunnanhallituksen esityksen mukaan kuntamme ottaisi 91 pakolaista kahden vuoden aikana.

On hienoa, että Tuusula aikoo panna oman kortensa kekoon tärkeässä asiassa ja auttaa hädässä olevia ihmisiä. Kunnanhallitus kuitenkin haluaa valita, ketä se ottaa, ketä se haluaa auttaa. Kunnanhallitus esittää nimittäin, että ainakin puolet pakolaisista olisivat lapsiperheitä. Tuusula haluaa ottaa rusinat pullasta. Mielestäni se ei ole oikein. Kun ihminen on hädässä, häntä tulisi auttaa, oli hän mitä sukupuolta, perhesuhdetta tai uskontoa tahansa.

Kirkkomme piispat ovat todenneet pakolaisia koskevassa lausunnossaan: "Hyvä yhteiskunta kuulee sekä omien kansalaistensa tarpeet että turvaa etsivien hädän. Apua tarvitsevia ei tule asettaa eriarvoiseen asemaan uskonnon eikä kansallisuuden nojalla. Tarvitsemme kykyä asettua toisen ihmisen asemaan. Jeesuksen sanoin: kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.”

Toivon ja rukoilen, että Tuusulan kunnanvaltuusto tekee päätöksen, jossa jokainen valtuutettu voi sanoa tehneensä päätöksen, jonka olisi halunnut itse kuulla vastaavassa tilanteessa.

Ulla Rosenqvist

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: