Me asutaan maalla
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Me asutaan maalla

Kun muutin Tuusulaan vajaat kymmenen vuotta sitten, minusta tuli paljon parjatun puutarhatontun omistaja. Helsingistä muuton jälkeen lähipiirissä katsottiin ilmeisesti tarpeelliseksi huomauttaa, että nyt asutte sitten todellakin maalla – lähestulkoon kaiken sivistyksen ja tyylitajun ulottumattomissa. No, me tuusulalaiset toki tiedämme, ettei se ihan niin mene.

Pitkään aikaan en oikein tiennyt, mihin tontun kanssa ryhtyisin. Minne sellaisen voi luontevasti asetella niin, että sitä voi katsella maalaisen ylpeydellä? Näkyvillehän se piti joka tapauksessa saada. Se on kokeillut asuinsijanaan niin porrasta, pihakiveä kuin patiotakin, mutta mihinkään se ei oikein tuntunut kotiutuvan.

Luulen, että nyt puutarhaukko on löytänyt oikean kodin. Se joutui testiluontoisesti paikkaamaan pensasaitaan jäänyttä aukkoa, mutta se ei taida enää kaivata minnekään muualle.

Se on nimittäin löytänyt ystäviä. Se saa ne kerta toisensa jälkeen hyvälle mielelle, nauramaan ja pitämään itselleen seuraa. Ohi vilistää usein päiväkodin lapsiryhmä tai koira ulkoiluttajineen. Ukko työkaluineen ja kesken olevine juttuineen ei jää huomaamatta. Naapurin kaksoset pysähtyvät takuuvarmasti vaihtamaan sen kanssa muutaman sanan taapertaessaan ohi kohti metsää.

Lenkkeilijät ja pyöräilijät eivät sille ehdi jutella. Ehtivätköhän edes huomata?

Kyllä, ihailen lapsia – ja koiriakin välillä. Ne ehtivät huomata paljon sellaista, jonka ohi minä vauhdilla pyyhällän sivuille vilkuilematta. Puutarhatonttu kiittää ja toivottaa hyviä kohtaamisia kesään!

Kaisa Aitlahti

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: