Miten haastavaa onkaan olla ”hyvä ihminen”?
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Miten haastavaa onkaan olla ”hyvä ihminen”?

Kirjoitin viimeksi tupakanpolton lopettamisesta. Kaksi viikkoa meni loistavasti tupakatta, mutta sitten alkoi pikkuhiljaa tupakointini uudelleen. Näin professionaalisena tupakanpolton lopettajana :), ymmärsin, että ajoitus ja motivaation ylläpito ovat tärkeitä tekijöitä, mutta se kaikkein tärkein motivaattori olisi ollut tuolloin oikeanlainen elämäntilanne.

Kulkumme mutkittelee joskus polkuja pitkin, joita on haastavaa ja mielenkiintoistakin kulkea. Nuo polut kaikkine mutkineen ja nousuineen / laskuineen, näyttävät lopulta mikä elämässämme on kaikkein tärkeintä. Se on Rakkaus. Minun paheeni on tupakanpoltto ja olen sen kanssa sovussa, ja voin sen myös avoimesti kertoa. Tupakointini loppuu sitten, kun on sen aika.

En suosittele tupakoinnin aloittamista kenellekään, enkä myöskään halua tuomita ketään sen vuoksi. Meillä kaikilla on syntimme, minä en ainakaan halua olla ”ensimmäinen kiven heittäjä”.

Elämissämme on paljon asioita, joita meidän tulisi perin pohjin miettiä, jotta osoittaisimme ymmärryksessämme sellaista laajaa näkemystä, että pyytäessämme anteeksi syntejämme, Jumala todellakin tietäisi, että olemme ne omassa itsessämme nähneet ja myöntäneet. Hän johdattaa erilaisin keinoin meitä löytämään nuo ”muistista kadonneetkin” asiat, jotka meidän täytyy löytää ja käsitellä. Niitä ei voi  ”lakaista maton alle”.

Hyvä ihminen on sellainen, jolla on Sydämen Sivistys. Tuo sivistys luo pohjaa rehelliselle keskustelulle ja lähimmäisenrakkaudelle. Auttamalla toista tuomitsematta, autat myös itseäsi.

Kesän säteet ovat kohta lämmittämässä meitä, joten toivotan kaikille lukijoille loistavaa kesää! Ja jos tulee sateita, niin sitten on vain vehreämpää :)

Elisabeth Hälinen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: