Jumalan ihmeellinen armo
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Jumalan ihmeellinen armo

Joskus on sanottu, että vaikka evankeliumia on julistettu 2000 vuotta, ei maailma ole miksikään muuttunut. Ihmiset ovat yhtä pahoja kuin ennenkin.  Mutta miten paha maailma olisikaan, jos sanomaa Kristuksesta ei olisi koskaan julistettu? Olisiko maailmamme kuin susilauman temmellyskenttä ilman mitään armon häivähdystä? Ihmisten pahuus vei itsensä Jumalan Pojan ristinkuolemaan. Siinä kärsimyksen ja pahan ongelma kärjistyy huippuunsa. Ihminen ei ole ainoastaan niin paha, että hän tappaa toisen ihmisen. Ihminen on jopa niin paha, että hän tappaa itse Jumalankin. Ihme on siinä, että Jumala alistuu tähän, tulee uhrikaritsaksi, kärsii ja kuolee häpeällisellä tavalla. Miksi? Vastaus on vain tässä: Siksi, että hän tällä tavalla ottaa pois maailman synnin.

Moni ajattelee, että syntien sovittaminen olisi voinut tapahtua siistimmin, kauniimmin.  Mutta onko ihmisenä oleminen koskaan ollut niin siistiä ja kaunista. Jumala otti sen tähden orjan muodon, hän tuli meistä alhaisimmaksi, jotta alhaisinkin voisi tuntea hänet vertaisekseen. Hän kärsi kaikki, mitä ihminen kärsii, jotta kukaan ei kokisi jäävänsä ulkopuoliseksi kärsimisessään. Näin Jumala on tullut lähelle meitä, jotta tuntisimme hänet omaksemme, jotta hänessä näkisimme ihmisen kaikessa inhimillisyydessään, mutta samalla Jumalan kaikessa jumalallisuudessaan, Jumalan Karitsan, joka ottaa pois maailman synnin. Näin Jumala näki hyväksi pelastaa ihmisen. Näin Jumala teki, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Eräät pojat kiistelivät siitä, kenen isä on paras, viisaampi, vahvempi jne. Kun yksi pojista ei enää keksinyt isästään muuta kehumista, hän sanoi: "Minun isäni pääsee taivaaseen." - Pääsenkö taivaaseen? Se on elämän ja kuoleman kysymys, kysymys ylitse muiden. Johannes Kastaja vastaa tähän puolestamme osoittaessaan sormellaan ainoaa tietä sinne: "Katsokaa Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin." Jumalan Karita auttaa meitä, kun eksymme oikealta tieltä. Jumalan Karitsa on tullut etsimään ja pelastamaan kaikkia kadonneita. Jumalan Karitsa antaa meille uuden mahdollisuuden aloittaa alusta - jokaisena elämämme päivänä.

Rukous: Herramme ja Vapahtajamme, anna meidän luottaa siihen, että sinä olet lähellämme ja kuljet kanssamme joka päivä maailman loppuun asti. Aamen.

Timo Huuhtanen
Jokelan aluepappi