Terveisiä sivuluostarista
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Terveisiä sivuluostarista

Viime viikko oli töissä tiivis. Ohjelmassa oli kyllä yksi vapaa ilta. Kurvasin kotipihaan mielessäni ihanat suunnitelmat siitä, kuinka sen viettäisin. Silloin soi puhelin.

Olin juuri vienyt Saksasta tulleet työvieraani majoitukseen Helsinkiin. Erinäisten sattumusten kautta kävikin niin, etteivät he voineet jäädä heille varattuun majapaikkaan. Sattui kaiken lisäksi olemaan sellainen yö, jona lähin vapaa hotellihuone, millainen ja kenen tarjoama tahansa, olisi ollut Lahdessa saakka. En kerta kaikkiaan löytänyt heille uusia huoneita mistään.

Muut suunnitelmat siis takaisin karsinoihinsa ja minä takaisin auton rattiin, hakemaan vieraita kotiini. Kyllä sinne aina muutama matkalainen mahtuu!

Vieraat eivät olleet ihan keitä tahansa. Sain majoittaa sisar Estherin ja isä Meinulfin, joiden oma koti on katolisessa luostarissa. Suomalaisittain he olisivat jo eläkeikäisiä, mutta heillä työtä riittää. Suomessakin he olivat kouluttamassa meitä lattiakuvat-nimisen raamatunkerronnan menetelmän ytimeen. Sisar Esther kehitti 1970-luvulla päiväkodissa lattiakuvamenetelmän, jossa Raamatun sanoma jokaisen arvokkuudesta käy suoraan kohti.

Siivoamaan en ehtinyt, en käymään kaupassa enkä valmistautumaan muutenkaan. Siitä huolimatta meillä oli ikimuistoinen ilta. Pöydällä paloi kynttilä, leipää löytyi ja viinipullokin avattiin. Tehtiin sinunkaupat, kyseltiin ja kerrottiin työstämme ja elämästämme. Välillä kuuntelimme toisiamme kyynelet silmissä. Vieraissani oli rakkautta, elämänviisautta ja lämpöä, joka yhdisti meidät valtavasta erilaisuudestamme huolimatta. Kristittyinä olimme yhtä.

Aamulla lähdin työmatkalle kello seitsemältä. Osa ”sivuluostarista” oli edelleen rauhallisessa unessa, ja minussa eli valtava kiitollisuus siitä, millaisen lahjan olin saanut majoittaessani yllättäviä yövieraita – kuin enkeleitä.

Kaisa Aitlahti

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: