Kotikirkko tutuksi -valokuvakilpailu

Kotikirkko tutuksi -tapahtuma

Tuusulan kolmosluokkalaiset kävivät tutustumassa kotikirkkoihinsa. Vierailun aikana koululaiset eivät istua nököttäneet kirkon penkissä, vaan ottivat kirkon haltuunsa liikkuen kaikkialla.

Kirkkovierailun aikana koululaiset käyttivät kaikkia aistejaan tutustuessaan kirkkoon ja tehdessään siitä havaintoja. Perinteiset kirkkoaistit saivat rinnaalleen tunto-, maku- ja hajuaistit. Lapset liikkuivat kirkossa kaikkia aisteja hyödyntäen.

Erilaisilla rastipisteillä he tutustuivat alttarialueeseen, ehtoollisvälineistöön ja maistoivat ehtoollisleipää. Kirkkovaatteet väreineen tulivat tutuiksi. Kirkkoa katsottiin myös kameran läpi ja koululaiset saivat kuvata ryhmässä mieleisintä kohdetta kirkosta.

Vuoden 2021 kirkkokuva

Kiitos kaikille äänestäjille. Äänestyksen tulos julkistetaan 14.12.

Tuusulan kunnan opetuspäällikkö Markus Torvinen ja Tuusulan seurakunnan kirkkoherra Ulla Rosenqvist valitsivat myös mieleisensä kuvan. Alla on heidän valintansa perusteluineen.

Minun valintani on urkupillit (Kuva nro 8 Kirkkain etulyhdyin). Harrastan musiikkia ja isäni on aikanaan toiminut myös kanttorina ja soittanut näitä. Urkupillit suuntaavat myös katseen ylöspäin ja osoittavat taivasta kohti. Lisäksi niiden usein mahtipontinen ääni rauhoittaa, jos soitto muuten miellyttää korvaa ja mieltä. Markus Torvinen

Katsoin kuvat ja mieleisin oli ”Kerrankin keskipisteenä” (Kuva nro 9). Tämä kuva oli varsin moniselitteinen. Toisaalta se toi esille kasteen, mutta toisaalta se toi esille ajatuksen, että jokainen, minäkin olen tärkeä. Ulla Rosenqvist

Kauniit kuvat säilyvät muistoissa ikuisesti!