Vapaaehtoisena alueneuvostossa

Kari Sillman haluaa jatkaa Kellokosken alueneuvostossa.

Vapaaehtoisena alueneuvostossa

Kellokoskelle neljä vuotta sitten muuttanut Kari Sillman päätti muutama vuosi sitten lähteä vaikuttamaan seurakunnan toimintaan omilla kotikonnuillaan ja marssi seurakuntakokoukseen. Messun ja kirkkokahvin jälkeen suoritettiin alueneuvoston vaali ja niin vain Kari tuli valituksi. Nyt hän on pari vuotta toiminut Kellokosken alueneuvoston jäsenenä ja on aikeissa vielä jatkaa seuraavalle kaudelle.

Seurakunnan toiminnassa Kari on ollut mukana siitä asti, kun muutti Kellokoskelle. Alueneuvosto tuntui luontevalta paikalta päästä vaikuttamaan toimintaa sisältä käsin.

– Olin jo ollut seurakunnan toiminnassa mukana ja halusin päästä vaikuttamaan siihen, mitä Kellokoskella tapahtuu, kertoo Kari.

Alueneuvostossa toimiminen on yhdenlaista vapaaehtoistoimintaa. Siinä pääsee vaikuttamaan ja samalla tutustuu uusiin seurakuntalaisiin ja seurakunnan työntekijöihin. Kari Sillman kertoo, että hänet otettiin uutena jäsenenä hyvin vastaan ja hän on päässyt alueneuvoston toimintaan hyvin sisälle.

Alueneuvostossa toimimisen Kari Sillman on kokenut mielekkäänä, vaikka alussa olikin ruusuiset kuvitelmat siitä, kuinka paljon alueneuvoston kautta voi toimia.

– Jouduin huomaamaan, että iso laiva ei käänny kovin nopeasti. Toiminta seurakunnassa on erilaista kuin työelämässä, jossa olen tottunut siihen, että asiat tapahtuvat nopeasti. Siinä oli maallikolla oppimista, toteaa Kari.
– Haluan kuitenkin olla vaikuttamassa toimintaan, vaikka se onkin pitkällä tähtäimellä tapahtuvaa.

Yhdessä työntekijöiden kanssa

Alueneuvostojen jäsenet ovat seurakuntalaisia, mutta mukana kokouksissa ovat myös alueen työntekijät. Yhdessä sitten suunnitellaan ja pohditaan, mitä halutaan ja mikä palvelisi juuri omalla alueella ihmisiä.

– Alueneuvostossa toimiminen on hyvä tapa päästä sisälle seurakunnan toimintaan ja oppia, miten päätökset seurakunnassa tehdään, toteaa Kari Sillman.
– Annamme mm. lausuntoja Kellokoskea koskevista seurakunnan päätöksistä, esimerkiksi viimeisin liittyi rakennusten remontointiin. Aluepapin kautta viesti alueneuvoston toiveista ja päätöksistä menee eteenpäin seurakunnan hallinnossa.

– Alueneuvoston toiminta on mielekästä vapaaehtoistyötä. Suunnittelemme toimintaa ja yritämme saada jotain uutta aikaiseksi. Kokoontumisia on vuodessa noin viisi tai kuusi, joten se ei rasita jäseniä liikaa. Toki alueneuvoston jäsenet ovat myös monessa muussakin mukana, esimerkiksi osallistuvat Kellokoskipäivän tapahtumiin, kalastuskauden avajaisiin ja muihin tapahtumiin, kertoo Sillman.

Tällä hetkellä ikäjakautuma Kellokosken alueneuvostossa on aika yksipuolinen, Kari Sillman kertoo olevansa nuorin jäsen.
– Toivoisin nuorempia, työikäisiä henkilöitä, mukaan toimintaan suunnittelemaan juuri heille sopivaa toimintaa.

Alueneuvostoja on Tuusulassa kolme, Kellokoskella, Jokelassa ja Riihikalliossa. Alueneuvostojen vaalit pidetään tänä vuonna sunnuntaina 20.11. Myös Kari Sillman aikoo olla käytettävissä ja haluaa jatkaa seuraavan kaksivuotiskauden.
– Olenhan saanut jo toteutumaan sen, että iltamessujen aikana on aina lastenhoito.

Alueneuvostojen vaalit

Alueneuvoston jäsenet valitaan 20.11. vaalilla seurakuntakokouksessa, joka pidetään Kellokoskella klo 12.30, Jokelan kirkolla klo 11.30 ja Rihasalissa klo 14.15. Jäseneksi voi tulla kuka tahansa Tuusulan seurakunnan kyseisellä alueella asuva täysi-ikäinen Tuusulan seurakunnan jäsen.

Lue lisää alueneuvostojen vaaleista.

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):