Jalkapallo vai uskonto?
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Jalkapallo vai uskonto?

Sainpa kutsun 8-luokkalaisten keskuuteen puhumaan papin tehtävästä. He olivat laatineet kysymyksiä, jotka sain etukäteen pohdittavaksi. Niin papin työ, henkilökohtaisempi elämä kuin käsitykset kristillisestä uskostakin kiinnostivat.

Eniten intohimoja tuntui kuitenkin herättävän tiedustelu: Messi vai Ronaldo? Ainakin sen urheilua harrastavan poikaluokan keskuudessa.

Jäin jälkeenpäin miettimään miksiköhän Jumala on kätkenyt itsensä niin, että häneen liittyvät asiat ovat jotenkin vaikeasti avautuvia? 8-luokkalaisten mielissä paljoon kouriintuntuvampia ovat esimerkiksi jalkapallo, tietokonepelit sekä tytöt ja pojat.

Mutta, mutta.. Onko kuitenkin niin, että pelkkään näkyvään maailmaan pitäytyminen jättää olon lopulta hiukan puolinaiseksi. Ja vastauksia ns. perimmäisiin kysymyksiin haetaan viimeistään kriisitilanteissa.

Tuli myös pohdittua sitä miten pieni ihminen sitä itsekin on lopulta vastaamaan suuriin kysymyksiin. Selkänojaa haen tietysti Raamatusta, mutta ei sielläkään ole kaikkeen vastauksia.

Voisipa olla kuin Salomo, joka pyysi viisautta ja saikin sitä. Mutta hei, onhan tämä lupaus annettu meillekin: ”Jos joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä.” (Jaak. 1:5).

Eli ei tarvitse tässäkään asiassa olla itsensä varassa. Hyvä näin.

Lauri Seppänen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: