Taivaallinen KonMari järjestely
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Taivaallinen KonMari järjestely

Asun 90,5 neliöisessä (4 h+k+kph) rivitaloasunnossa vaimon, kolmen lapsen ja koiran kanssa. Jo vuosia sitten kannoimme vaimon kanssa sänkymme olohuoneen nurkkaan. Asunnossamme ei ole erillistä lämmintä varastoa, joten lasten makuuhuoneiden kaappien täytyttyä aloimme sijoittaa tavaroita saunaan. Alussa saunoin satunnaisesti ja ”lenkkini” ennen saunaa olikin saunan tyhjennys lasten huoneisiin, mutta tavaramäärän karttuessa olen ulkoistanut perisuomalaisen puhdistautumisrituaalin kodin ulkopuolelle.

Käyn välillä tavaroita läpi ja harrastan kierrätystä aika paljon. On kuitenkin monia tavaroita joita haluan säilyttää, vaikka en niitä juuri tällä hetkellä käytäkään. Tiedän, että suuri kertarysäyksellä tehtävä tavarainventaario olisi hyvä, mutta se on vain siirtynyt aina eteenpäin.

Vähän aikaa sitten autolla ajaessa kuulin radiosta mielenkiintoisen ohjelman, joka käsitteli suhdetta tavaroihin. KonMari on Japanista lähtöisin oleva tavaroiden järjestelymenetelmä, jossa karsitaan turhat tavarat ja jäljelle jääneille etsitään säilytyspaikka. Miettiessäni asuntoamme ja siellä olevaa tavaramäärää, ajatus ei tunnu yhtään hassummalta; ympärilläni olevan yksinkertaistamista ja pelkistämistä.

Elämä on monella tavalla ulkoisesti kaoottisista ja tämä kaoottisuus yrittää hiipiä tai rynniä myös sisimpään, täyttäen sen kaikella turhalla. Sanotaan, että ulkoinen heijastaa mitä sisällämme on. Jos elämme suuren tavaramäärän ja kaoottisuuden keskellä, ulkoistammeko tällöin vain sisäisen maailmamme kaikkien katseltavaksi. Itse haluan kuitenkin vastustaa näitä ideologioiden, aatteiden, uusien tuulien ja kaikkien muiden sisintäni ahtauttavien asioiden mukanaan tuomaa kaoottisuutta ja tulvaa ja antaa siivota ne pois ja keskittyä olennaiseen.

Kaikkien näiden pohdintojen keskellä ajatukseni rientävät ristille, tuolle pelkistetylle tyhjälle ristille, joka on riisuttu kaikesta ylimääräisestä pois. Jo pelkällä olemisellaan se kertoo olennaisen Jumalasta. Se ei tarvitse ylimääräisiä täytesanoja, eikä tukijoita, se vaan on ja pysyy. Kaikki muu ympärillä menettää merkityksensä; jää vain olennainen.

Taas kerran Jumala on ollut ihmistä askeleen edellä ja tehnyt kaiken valmiiksi puolestamme. Me saamme vain ottaa vastaan Jumalan hyvyydessään puolestamme tekemän taivaallisen KonMari järjestelyn.

Hyvää sisäistä järjestelypäivää!

Tommi Aulasmaa

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: