Hyggeily
Tekstikoko: -2 -1 0 +1 +2 +3

Hyggeily

Maailmallakin jo hyväksytty malli rentoutumisesta, hyggeily, on ollut monelle suomalaisellekin pitkään itsestään selvyys. Meillähän on sauna!

Me suomalaiset nautimme saunan löylyistä, hikoilemme ja puhdistaudumme sekä avaamme mielemme saunassa levolliselle mietiskelylle ja rennolle “nyt mä vaan oon” ololle. Tämä on hyggenkin perusajatus. Lisäksi saunan ja suihkun/kylvyn jälkeen koko keho on puhdistunut kuonasta ja olo on suunnattoman kevyt mahdollisen stressin lähdettyä ja aivotkin tuntuvat jotenkin “uusilta”, vai mitä? 😉

Sana “hygge” tulee tanskankielestä ja tarkoittanee kaiken kaikkiaan lepoa itsekseen tavalla jos toisella. Monet kaivautuvat sohvan uumeniin torkkutäkissä joko teekuppi tai punaviinilasi kädessään syventyen omiin mietteisiin kuunnellen mielimusiikkiaan, katsoen mielileffaansa tai lukien hyvää kirjaa. Lisäksi on tapana keskustella maraton puheluja hyvän ystävän kanssa tai haaveilla yksin kynttilän valossa. Luonnollisuus on tärkeintä ja tietysti ne aidot kynttilät!

Me suomalaiset olemme myös saunahulluja, minäkin. Saunan jälkeen ei tee mieli tehdä mitään mullistavaa, kuin vain olla. Hyvä niin! Monet ovakin jo myöntäneet, että hyggeily on parasta rentoutusta verraten liika suorittamiseen. Hygget ihmiset eivät stressaa asioita niin paljon, koska he saavat tarvittavan levon. Nukkuminen tarpeeksi on myös hyvää tekevää. Enää ei toitoteta ainaisesta suorittamisesta ja että “kun mulla on niin paljon kaikenlaista”. Se on vähän “last season” juttu.

Hyvä me! Me suomalaiset sen osaamme! Eikun saunaan, soffalle perunaksi, jäätelöä, kahvia, teetä, punaviiniä, lepoa ja unta! Niillä me selätämme tämän tumman ja synkän syksy-talviajan! Ja toki, muistamme tietysti napsia tarpeeksi D-vitamiinia ja aamuisin hymyillä itsellemme! Olemmehan sentään ihan oikeasti hyviä tyyppejä!

Ja vaikka en pilviverhon takia superkuuta nähnytkään 14.11.2016, on minulla toive nähdä se sitten noin 80-kymppisenä 😊! Hyggenä ihmisenä otin senkin pettymyksen iisisti - eli vedin peiton korviin, oioin jalat ja nukahdin. Olipa mukava herätä uuteen aamuun - ihan superia, nimittäin aurinko paistoi!

Hyvää mieltä ja hyggeilyä toivottaen,

Elisabeth Hälinen

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät ovat pakollisia
Viestin otsikko:
Nimi tai nimimerkki:
Roskaesto, jätä tyhjäksi:
Viestisi: