Kultainen kirja

Yhteisvastuun Kultainen kirja

Yhteisvastuukeräystä edeltäneeseen Kansanapu -keräykseen kuului ”Kultainen kirja”. Kansanavun Kultaisen kirjan osan I (1942-1946) kannet suunnitteli taiteilija J. K. V. Paasio.

Kirjan alkulehdillä on presidentti J. K. Paasikiven omakätisesti allekirjoittamana lause ”Kansanapu on voimakas yhteiselin, joka näinä vuosina on suurenmoisella tavalla auttanut yksityisiä kansalaisia ja tukenut yhteiskuntaa.”

Kultainen Kirja osa I on nähtävissä Lottamuseossa Avaa sydämesi! näyttelyn ajan. Kirja on myös digitoitu, joten yleisö pääsee selaamaan kirjaa myös verkossa.

Lahjoita Kultaiseen kirjaan

Nyt Kultainen kirja herätetään henkiin. Lahjoittamalla vähintään 500 euroa yritys tai 250 euroa yksityishenkilö saa nimensä Tuusulan seurakunnan Yhteisvastuun Kultaiseen Kirjaan.

Lahjoittajat julkaistaan myös

• Tuusulan seurakunnan verkkosivuilla
  • Yhteisvastuu Tuusula Facebook-sivuilla
  • Kultainen kirja-taulussa, joka on näkyvillä Tuusulan seurakunnan Yhteisvastuutapahtumissa.
  • lehti-ilmoituksessa toukokuussa.

Raita Koski