Seurakuntayhtymä

Seurakuntayhtymää ei tule

To 6.4. Keravan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti, ettei Kerava lähde seurakuntayhtymään Tuusulan ja Järvenpään seurakuntien kanssa. Kahden muun seurakunnan kirkkovaltuustot olivat jo tehneet päätöksen yhtymän perustamisesta.

Seurakuntayhtymä ei siis toteudu. Se oli tarkoitus muodostaa yhdessä Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntien kanssa. Lue lisää aiheesta Ajankohtaista-palstalta.

Seurakuntayhtymän valmistelu

Tuusulan, Järvenpään ja Keravan seurakunnat pohtivat yhteisen seurakuntayhtymän perustamista.

Yhtymän piti aloittaa toimintansa vuoden 2018 alusta.

Ehdotus seurakuntayhtymän tehtäväksi

Yhtymä olisi hoitanut tukipalvelut

Suunnitteilla oli kolmen seurakunnan muodostama ns. löyhä yhtymä, jossa yhdistettäisiin tukipalvelut kuten

• kiinteistöjen ja hautausmaan hoito
  • keittiöpalvelut
  • kirkonkirjojen pito
  • kirkkoherranvirasto
  • hallinnon ja talouden toiminta.

Seurakuntien toiminta olisi säilynyt itsenäisenä ja omat tutut papit olisivat olleet edelleen omassa seurakunnassa tavattavissa. Seurakuntalaisille muutos olisi näkynyt yhtenäisinä palveluina, käytäntöinä ja hinnastoina yhtymän alueella.

Vuosi selvittelyä

Seurakunnat ovat vuoden aikana selvittäneet, kuinka mahdollisessa yhtymässä hoidettaisiin hallinto, henkilöstöasiat ja sijoitettaisiin eri toiminnot. Myös tulevat investointitarpeet on selvitetty samoin kuin omaisuuden yhdistäminen.

Seurakuntayhtymän muodostamisen tavoitteena oli

• kehittää toimintaa
  • syventää asiantuntijuutta
  • helpottaa sijaistamista
  • yhtenäistää palveluita
  • turvata talous
  • helpottaa työvoimaresurssien joustavaa käyttöä.

Yhtymän veroprosentiksi kaavailtiin 1.25 %:ia ja sen säästötavoite oli 1 milj €/vuosi.

Yhtymäselvittelyä johti ohjausryhmä, johon kuuluivat seurakuntien kirkkoherrat, talousjohtajat sekä luottamushenkilöedustajat.

Seurakuntayhtymä ei toteudu

Keravan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti, ettei Kerava lähde seurakuntayhtymään Tuusulan ja Järvenpään seurakunnan kanssa. Lue lisää

Infograafi

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan seurakuntayhtymä lyhyesti selitettynä kuvana. Lue lisää