Rannikko siirtyi sisämaahan

Jaana Rannikko poistaa ruostetta pollarista neulapyssyllä m/s Alppilalla.

Rannikko siirtyi sisämaahan

Tuusulan seurakunnan uusi johtava diakoniatyöntekijä Jaana Rannikko on ehtinyt kiertämään maailmaa. Kotkasta kotoisin oleva Rannikko on ollut lähetystyössä Bangladeshissa ja kehitysyhteistyössä Sambiassa.

Ennen Tuusulaan siirtymistä hän työskenteli laivakuraattorina Suomen Merimieskirkossa.
– Minulla on ollut monipuolinen työkokemus ja rikas elämä, Rannikko sanoo.

Keski-ikäinen Rannikko seilasi Suomen lipun alla purjehtivissa rahti- ja matkustajalaivoissa 13 vuoden ajan. Hän toimi laivakuraattorina, jonka tehtävä on tukea merenkulkijoiden työssä jaksamista. Käytännössä Rannikko eli mukana laivan arjessa jakaen merimiesten iloja ja suruja laidasta laitaan.

Hän myös osallistui laivan töihin. Rannikko joutui esimerkiksi poistamaan neulapyssyllä ruostetta laivan pollarista m/s Alppilalla.
– Se on laivan ikävimpiä hommia. Merimiehet testasivat miten laivakuraattori selviää, Rannikko kertoo.
Hän muistaa myös tapauksen m/s Talilla, kun hän meni auttamaan lastiruuman tyhjentämisessä.
– Luulin että ruuman pohjalla oli kivihiilipölyä. Se olikin ilmeniittiä, Rannikko muistelee.
Ilmeniittiä käytetään mm. maalin valmistuksessa ja kuutio voi painaa kuivana jopa 3,6 tonnia.
– Ja minä lapioin sitä märkänä, Rannikko kertoo.

Rannikko haki johtavan diakoniatyöntekijän virkaa koska siinä on haastetta.
– Tarvitsen haastetta työssä. Haluan laittaa itseäni likoon, Rannikko sanoo.

Työssään Rannikko toivoo että jokainen tuusulalainen voisi löytää seurakunnasta oman paikkansa.
– Tänne voi tulla tekemään tai lepäämään. Me olemme nimenomaan seurakuntalaisten seurakunta, Rannikko sanoo.

Työntekijöiden vaihdoksia

Seurakunnassa on vaihtunut myös muita työntekijöitä. Keski-Suomesta tuleva Kirsi Harjukari aloitti kiinteistöpäällikkönä vuoden alusta. Harjukarin edeltäjä Heikki Nisula siirtyi Nurmijärven seurakuntaan kiinteistöpäälliköksi.

Seurakuntaan valittiin syksyllä uusi pääemäntä Anitta Mäkikangas. Hän siirtyi tehtävään Keravan seurakunnasta.

25.1.2017

Kirjoita viestisi alla olevalla lomakkeella. Kaikki kentät sähköpostia lukuunottamatta ovat pakollisia. Jos kirjoitat sähköpostiosoitteesi, se näytetään kaikille lukijoille.
Sähköposti (ei pakollinen):